Γιορτινή σαλάτα με κόκκινο λάχανο, παντζάρια και ρόδι
Ρόδι, παντζάρια και κόκκινο λάχανο σε ένα εκλεπτισμένο, αρωματικό γιορτινό πιάτο. Μια σαλάτα με χαρακτήρα γεμάτη χρώμα και γεύση.
Υλικά
- 1/2 τεμ. λάχανο κόκκινο τριμμένο
- 4 τεμ. παντζάρια ( βολβούς )
- 2 τεμ. καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
- 5 - 6 κουτ.σουπ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1 τεμ. ρόδι καθαρισμένο
- 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
Για το dressing:
- 60 ml ελαιόλαδο
- 40 ml βαλσαμικό ξίδι
- 1 σφηνάκι νερό
- 1 κουτ.γλ. μέλι θυμαρίσιο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Για να φτιάξουμε τα ψητά παντζάρια τυλίγουμε κάθε παντζάρι με αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 1 μίση ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το λάχανο και το ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
- Σε βαθιά σαλατιέρα βάζουμε το κόκκινο λάχανο, τα παντζάρια, τα τριμμένα καρότα , το βρασμένο καλαμπόκι. τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα σέικερ, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking
