Πράσινη σαλάτα με σταφύλια και προσούτο
Πεντανόστιμη και δροσερή πράσινη σαλάτα με σταφύλια, προσούτο και ξηρούς καρπούς ιδανική να συνοδεύσει όλα τα φθινοπωρινά γεύματα ή για ελαφρύ βραδινό!
Υλικά
- 250 γρ. ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
- 1 φλ.τσ. ρόγες κόκκινου σταφυλιού
- 1 φλ.τσ. λευκές ρόγες σταφυλιού
- 3 - 4 φέτες προσούτο
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
Για το ντρέσινγκ:
- 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ.σουπ. πετιμέζι
- 2 κουτ.σουπ. βαλσαμικό ξίδι
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Διαλέγουμε φρέσκα και τρυφερά φύλλα και τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά και τα στεγνώνουμε σε καθαρή πετσέτα.
- Σε μεγάλο και βαθύ μπολ βάζουμε τα στεγνά πράσινα φύλλα σαλάτας, τις ρώγες σταφυλιού κομμένες και ανακατεύουμε απαλά.
- Τυλίγουμε κάθε φέτα προσούτο σε σχήμα τριαντάφυλλου για να δώσουμε ωραίο σχήμα τις τοποθετούμε επάνω στη σαλάτα και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
- Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ την πράσινη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Τip: Για να φτιάξουμε το προσούτο σε τριαντάφυλλα κρατάμε σταθερά την μια άκρη της φέτας προσούτο και περιστρέφουμε την υπόλοιπη φέτα γύρω από το σταθερό σημείο δημιουργώντας ένα λουλουδένιο σχήμα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking