Τάρτα σοκολάτας
Νόστιμη και εύκολη συνταγή για τάρτα σοκολάτας με τραγανή μπισκοτένια βάση και βελούδινη σοκολατένια κρέμα για όλες της ώρες της ημέρας και για κάθε περίσταση!
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 350 γρ. αλεύρι
- 225 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα στο μούλτι σαν σκόνη
- 1 τεμ. αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ.γλ. βανίλια υγρή ή 1 καψουλάκι βανιλίνη
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
Για το γαρνίρισμα:
- φράουλες, σκόνη κακάο, κρέμα σαντιγί
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη την πούδρα αμυγδάλου, το αυγό και χτυπάμε με το φτερό προσθέτοντας το αλάτι την υγρή βανίλια και τέλος το αλεύρι τμηματικά ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη ζύμη.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C βαθμούς.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας, ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και μεταφέρουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 24 εκατοστά καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Τρυπάμε τη ζύμη της με ένα πιρούνι στον πάτο και στα τοιχώματα για να μη φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Βάζουμε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και όταν κρυώσει η μπισκοτένια βάση πολύ καλά προσθέτουμε τη χλιαρή γκανάζ και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 5 - 6 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
- Γαρνίρουμε με φράουλες, κακάο άγλυκο ή σαντιγί και σερβίρουμε.
Για τη γκανάζ:
- Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Κομματιάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος από τη φωτιά και την προσθέτουμε μέσα στα κομμάτια σοκολάτας. Αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα , και μετά με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά μα λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Αφήνουμε να κρυώσει η γκανάζ σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας κατά διαστήματα με τη μαρίζ.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking