Cookies ολικής με μέλι και κομματάκια σοκολάτας

6.9K

 

Cookies ολικής με μέλι και κομματάκια σοκολάτας

Η σοκολάτα είναι πάντα ξεχωριστή στο μπισκότο όμως όταν συνοδεύεται από αλεύρι ολικής και μέλι τότε γίνεται και πιο υγιεινή για τα παιδιά.
Μερίδες 16
Προετοιμασία 1 ώρα 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 80 ml ηλιέλαιο
  • 80 ml μέλι
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 τεμ αβγό
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κουτ. σουπ. σπασμένο λιναρόσπορο
  • 1 κουτ. σουπ. σπόρους chia
  • 1 τεμ. βανιλίνη
  • 1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με στο σύρμα το αβγό, την καστανή ζάχαρη, το μέλι και το ηλιέλαιο μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλίνη, τον λιναρόσπορο, τους σπόρους chia και τις σταγόνες σοκολάτας και πλάθουμε μία ζύμη με τα χέρια μας.
  • Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια αλλά αυτό μη σας φοβίσει και μην προσθέσετε άλλο αλεύρι.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα για να σφίξει η ζύμη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε μία λαμαρίνα βάζουμε λαδόκολλα και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με ένα κουτάλι παίρνουμε μία μικρή ποσότητα ζύμης και την πλάθουμε μία μπαλίτσα.
  • Τοποθετούμε την μπαλίτσα στο ταψί και συνεχίζουμε με την επόμενη, φροντίζοντας η μία μπαλίτσα να μη ακουμπά με την άλλη γιατί τα cookies απλώνουν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε μόνο 15 λεπτά στις αντιστάσεις.
  • Στην αρχή είναι μαλακά αλλά όσο περνάει η ώρα θα σκληραίνουν.
Κατηγορία: γλυκά, μέλι, μπισκότα, σοκολάτα, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Γλυκά, μέλι, μπισκότα, Σοκολάτα, σχολικά σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close