Πλατό τυριών και αλλαντικών

5.1K

 

Πλατό τυριών και αλλαντικών

Ένα πλατό τυριών και αλλαντικών αποτελεί πάντα μια καλή επιλογή για το γιορτινό τραπέζι αλλά και για μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι με φίλους που θα το συνοδεύσει ένα ωραίο κρασί.

Οδηγίες

Πως να συναρμολογήσεις ένα πλατό τυριών και αλλαντικών:

    Ξεκινάμε πάντα από τη βάση

    • Τοποθετούμε πάντα τα τυριά σε πιατέλα από πορσελάνη ή ξύλινο δίσκο ή μια μαρμάρινη πιατέλα για να δώσουμε περισσότερο στυλ στο τραπέζι μας.

    Ξεκινάμε με chutneyς ή μαρμελάδες

    • Επιλέγουμε 2 - 3 μικρά μπολ και τα γεμίζουμε με το αγαπημένο μας chutney ή με την μαρμελάδα που έχουμε στο σπίτι. Η μαρμελάδα και το chytney σερβίρονται πάντα μέσα στα μπολ κι όχι επάνω στο τυρί για να μπορούν οι καλεσμένοι μας να απολαύσουν και να γευτούν όπως το θέλουν.

    Επιλέξτε τα τυριά

    • Μπορείτε να συμπεριλάβετε μια ποικιλία γεύσεων και υφών όπως ένα πικάντικο κεφαλοτύρι μαζί με Κρητική γραβιέρα ένα λαδοτύρι Μυτιλήνης, ένα καπνιστό ηπειρώτικο ημίσκληρο μαζί με μαλακά τυριά όπως ένα κατσικίσιο τυρί. Στη ίδια πιατέλα μπορούν να μπουν κομματάκια παρμεζάνας ,μια φορμαέλα Αράχωβας , μετσοβόνε, ανθότυρο, μανούρι, φέτα, μαστέλο Χίου αλλά ακόμα και τυριά με έντονη γεύση όπως είναι το blue cheese ή Gorgonzola. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε κρεμώδη τυριά όπως το κατίκι Δομοκού, το τσαλαφούτι και το γαλοτύρι.
    • Κόβουμε τα τυριά μας σε ομοιόμορφα τριγωνάκια, σε μπαστουνάκια ή σε κύβους και τα τοποθετούμε σε διάφορα σημεία της πιατέλας. Τα μαλακά τυριά μπορούμε και να τα αφήσουμε άκοπα και με ειδικά μαχαιράκια, που έχουμε δίπλα να μπορούν οι καλεσμένοι μας να κόψουν όσο και όποτε θέλουν.

    Προσθέστε μερικά αλλαντικά

    • Σαλάμι Λευκάδος σε λεπτές φέτες, προσούτο σε σχήμα τριαντάφυλλου, σαλάμι κομμένο σε φέτες, λούζα Κυκλάδων, χοιρομέρι , μορταδέλα, chorizo είναι κάποιες καλές επιλογές.

    Προσθέστε μερικούς ξηρούς καρπούς

    • Αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους , φουντούκια ή ότι άλλο σας αρέσει.

    Προσθέστε αποξηραμένα φρούτα

    • Τα αποξηραμένα φρούτα όπως οι σταφίδες , τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα θα κάνουν ωραία γευστική αντίθεση με τα τυριά και τα αλλαντικά.

    Προσφέρετε ποικιλία από ψωμιά ή κράκερ

    • Στο πλατό εκτός από τα τυριά έχουν θέση τα κράκερ, τα κριτσίνια, ψωμάκια κομμένα σε μπουκιές, αλμυρά μπισκότα σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και γεύσεις.

    Τελειώστε με διάφορες γαρνιτούρες και φρούτα

    • Τέλος μπορείτε να προσθέσετε διάφορες γαρνιτούρες για να δώσετε στο πλατό ξεχωριστό χρώμα αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα βότανα ή λαχανικά εποχής μαγειρεμένα (σπαράγγια ή μανιτάρια σοτέ κ.λ.π) ή φρούτα με έντονο χρώμα και γεύση όπως φράουλες, μύρτιλα, σταφύλι και μπαλίτσες από πεπόνι.
    Κατηγορία: tipς & συμβουλές, αλλαντικά, κριτσίνια, ορεκτικά, τυριά, φράουλες
    Κουζίνα: Ελληνική
    Λέξη Κλειδί: tipς και συμβουλές, αλλαντικά, αμύγδαλα, εύκολη συνταγή, ορεκτικά, πλατό τυριών, τυριά, φράουλες
    Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

     

    Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

    Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

     

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Recipe Rating




    Like
    Close
    Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
    Close