Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο αβοκάντο και σταφύλια

989

 

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, αβοκάντο και σταφύλια

Πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο κοτόπουλο, αβοκάντο, μοτσαρέλα και σταφύλια, ελαφρύ πιάτο με λίγες θερμίδες και απίθανη γεύση!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά

Υλικά

  • 2 τεμ. φιλέτα κοτόπουλου χωρίς τα κόκαλα και την πέτσα

Για την μαρινάδα:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. χυμό λεμονιού
  • 1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη σκόνη
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για τη σαλάτα:

  • 200 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (Άισμπεργκ, Μαρούλι, Ραντίτσιο)
  • 250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 τεμ. αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 30 τεμ. ρώγες σταφυλιού φράουλα κομμένες στη μέση

Για το ντρέσινγκ:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 - 3 κουτ.γλ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο βάζοντας μέσα σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού,το πολτοποιημένο σκόρδο, την ξερή ρίγανη και το κόλιανδρο σε σκόνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε μέσα στη μαρινάδα τα φιλέτα του κοτόπουλου φροντίζοντας να βραχούν καλά και από τις δυο μεριές και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο τουλάχιστον. Κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος τα γυρίζουμε 2 - 3 φορές.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου από τη μαρινάδα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο air fryer γυρίζοντας τα να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Για την εστία υπολογίστε 25 λεπτά περίπου και για το air fryer στους 180 C για 30 λεπτά.

Για τη σαλάτα:

  • Πλένουμε και κόβουμε τα σταφύλια στη μέση, την μοτσαρέλα σε μεγάλα καρέ, καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
  • Σε βαθύ μπολ βάζουμε την ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, τα σταφύλια, την μοτσαρέλα, το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες και τέλος το αβοκάντο γύρω γύρω από το κοτόπουλο.
  • Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Κατηγορία: Healthy Food, αβοκάντο, κοτόπουλο, μοτσαρέλα, οικονομικές, Σαλάτα, σταφύλια
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: air fryer, healthy food, αβοκάντο, εύκολη συνταγή, κοτόπουλο,, οικονομική, σαλάτα, σταφύλια, τυρί μοτσαρέλα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 2
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close