Τραγανές πατάτες σαν τηγανιτές στο air fryer με σάλτσα σκόρδου
Τραγανές πατάτες με σάλτσα σκόρδου, μαϊντανού και μουστάρδας ψημένες στο air fryer και πασπαλισμένες με παρμεζάνα για να συνοδεύσεις όλα τα ψητά κρέατα ή πουλερικά για το καθημερινό ή το Κυριακάτικο τραπέζι!
Υλικά
- 4 - 5 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
- 1 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή
- 1 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για τη σάλτσα σκόρδου:
- 1 - 2 δοντάκια πολτό σκόρδου
- 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 1 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για την επικάλυψη:
- 1 - 2 κουτ.γλ. παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
Οδηγίες
- Βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε ένα μπολ μαζί με την πάπρικα, το ελαιόλαδο, την ξερή ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να βραχούν.
- Ψήνουμε τις πατάτες στο air fryer στους 200 C βαθμούς για 20 λεπτά, ανακινώντας 2 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Όταν είναι έτοιμες τις αδειάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σκόρδου και τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα, σερβίρουμε μαζί με ψητά κρέατα ή πουλερικά.
Για τη σάλτσα σκόρδου:
- Βάζουμε στον επεξεργαστή όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με 3 κουταλιές της σούπας νερό και χτυπάμε να πολτοποιηθούν μεταξύ τους. Αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα για να την αραιώσουμε.
Σημειώσεις
Tip:Εναλλακτικά ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο. Βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις πατάτες τη μια δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε στους 200 C βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα σκόρδου και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking