Εύκολα κρουασάν βουτύρου

2.5K

 

Εύκολα κρουασάν βουτύρου

Απίθανα σπιτικά κρουασάν βουτύρου εύκολα και αφράτα που σίγουρα αποτελούν ένα απολαυστικό σνακ για τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και για το πρωινό όλης της οικογένειας!
Μερίδες 8
Προετοιμασία 1 ώρα
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 25 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 150 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 12 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 2 τεμ. αυγά ολόκληρα σε θερμοκρασία δωματίου

Για τα φύλλα:

  • βούτυρο αγελαδινό λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επικάλυψη:

  • 1 τεμ. κρόκο αυγού
  • 1 κουτ.σουπ. γάλα φρέσκο αγελαδινό
  • φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά) ή ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη φρέσκια μαγιά ψιλοκομμένη με τα δάχτυλα, τα αυγά, το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο του μίξερ για 20 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να δέσει η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω.
  • Πρέπει να πάρουμε μια ζύμη λεία και εύπλαστη που να τυλίγεται γύρω από τον γάντζο του μίξερ.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στη συνέχεια σε 8 μπαλάκια ιδίου μεγέθους και γυρίζουμε τις άκρες σε κάθε μπαλάκι προς τα μέσα και το στροβιλίζουμε πάνω στον πάγκο εργασίας και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια κάθε μπαλάκι με τη βοήθεια του πλάστη σε λεπτό κύκλο περίπου 30 εκατοστά.
  • Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε ένα κύκλο ζύμης και τον αλείφουμε παντού με λιωμένο βούτυρο, σκεπάζουμε με δεύτερο κύκλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλοι οι κύκλοι της ζύμης.
  • Τον τελευταίο κύκλο δεν τον περνάμε στην επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο και κόβουμε γύρω γύρω τα κομμάτια της ζύμης που προεξέχουν δίνοντας ένα ολοστρόγγυλο σχήμα παντού.
  • Χωρίζουμε τον κύκλο με κοφτερό μαχαίρι σε 8 τρίγωνα και τυλίγουμε κάθε τρίγωνο από την μεγάλη πλευρά προς τη γωνία δίνοντας το τυπικό σχήμα του κρουασάν και αλείφουμε με λίγο νερό τις τελευταίες έξω γωνίες για να κολλήσουν.
  • Τοποθετούμε τα κρουασάν σε λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα ανά 4 τεμάχια αφήνοντας μεταξύ τους αρκετό κενό, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη για να μη ξεραθούν και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  • Μετά από 1 ώρα χτυπάμε σε μπολ τον κρόκο αυγού με μια κουταλιά της σούπας γάλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κρουασάν. Πασπαλίζουμε κάθε κρουασάν αν θέλουμε με φιλέ αμυγδάλου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα για 20 - 25 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με καφέ ή ζεστό γάλα.

Σημειώσεις

Tip: Μπορείτε να  ετοιμάσετε τα κρουασάν από το βράδυ και να τα βάλετε στη συντήρηση του ψυγείου καλυμμένα με διαφανή μεμβράνη και να τα ψήσετε την άλλη μέρα, αφού έχετε εκτελέσει πρώτα όλα τα στάδια της συνταγής.
Κατηγορία: αλεύρι, Αρτοσκεύασμα, αυγά, βούτυρο, γάλα, γλυκά, Σνακ, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: brunch, αλεύρι, Αρτοσκεύασμα, αυγά, βούτυρο, Γλυκά, κρουασάν, πρωινό, σχολικά σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close