Bagelς με 2 υλικά
Εύκολη συνταγή για bagelς με 2 υλικά λαχταριστά και αφράτα ψωμάκια πρωινού που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα έτοιμα να σας προσφέρουν γλυκιές ή αλμυρές γεύσεις!
Υλικά
- 380 γρ. τυρί cottage
- 260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την επικάλυψη:
- λευκό σουσάμι
- κολοκυθόσπορους
Οδηγίες
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το τυρί cottage και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε αρχικά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι.
- Τυλίγουμε το ζυμάρι με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο το τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο, το πασπαλίζουμε ελαφρά και το κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
- Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης και το πλάθουμε σε μπαλάκι.
- Ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση με το δάχτυλό μας δημιουργώντας ένα bagelς και το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία τα τοποθετούμε το ένα διπλά στο άλλο αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί στο φούρνο θα φουσκώσουν.
- Με ένα πινελάκι περνάμε τα bagelς με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι και κολοκυθόσπορους.
- Ψήνουμε τa bagelς στους 180 C βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με ότι μας αρέσει.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking