Ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες

10.3K

 

Ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες

Το κατεξοχήν φρούτο της Άνοιξης, η φράουλα πρωταγωνιστεί σε μια λαχταριστή τούρτα με ελαφριά και αέρινη κρέμα και σε στολισμό που θα σας ενθουσιάσει.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 - 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. γάλα για τα μπισκότα
  • 1 σφηνάκι λικέρ φράουλα ή κονιάκ

Για την πατισερί:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 4 τεμ. αυγά
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 τεμ. βανιλίνη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη

Για το κουλί φράουλας:

  • 300 γρ. φράουλες καθαρισμένες χωρίς κοτσάνι
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο 

Για την επικάλυψη της τούρτας :

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη
  • ώριμες φράουλες
  • φιλέ αμυγδάλου

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε όλα τα υλικά για το κουλί φράουλας με τις φράουλες κομμένες στη μέση και βράζουμε για 20 λεπτά από την ώρα του βρασμού σε μέτρια φωτιά.
  • Στην συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά πετάμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και αδειάζουμε το μείγμα σε γυάλινο μπολ για να κρυώσει.
  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα να ζεσταθεί και το κατεβάζουμε λίγο πριν έρθει στο στάδιο του βρασμού.
  • Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε λίγο γάλα και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των αυγών ενώ παράλληλα χτυπάμε με το σύρμα.
  • Κάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες δυο φορές και ρίχνουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας να δέσει η κρέμα πατισερί.
  • Όταν αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας την κρέμα σε παραλληλόγραμο πυρέξ καλύπτοντας με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια και αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παγωμένη με δυο κουταλιές ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα πατισερί και την χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα το κουλί φράουλας που έχει κρυώσει χτυπώντας ξανά με το σύρμα.
  • Μέσα στην πατισερί ρίχνουμε σταδιακά την σαντιγί ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε ένα ψηλό μεταλλικό στεφάνι 22 εκ. σε μια πιατέλα και βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ μέσα στο γάλα με το λικέρ φράουλας , ίσα ίσα να βραχούν και στρώνουμε κυκλικά και στη συνέχεια καλύπτουμε το κέντρο με μπισκότα .
  • Γεμίζουμε τα κενά με βρεγμένα μπισκότα και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Ακολούθως κάνουμε μια δεύτερη στρώση με μπισκότα όπως πριν και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα φράουλας, ισιώνουμε να πάει παντού και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η τούρτα για 3 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε με προσοχή το μεταλλικό στεφάνι και χτυπάμε 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη .
  • Καλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας με την κρέμα σαντιγί και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου γύρω γύρω αφού το περάσουμε για λίγο από το τηγάνι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Στολίζουμε την επιφάνεια της τούρτας με φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για δυο με τρεις ώρες .
  • Η τούρτα φράουλας διατηρείται στο ψυγείο.
Κατηγορία: αυγά, βούτυρο, γάλα, γλυκά, φράουλες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ανοιξιάτικη συνταγή, Γλυκά, γλυκό ψυγείου, εύκολη συνταγή, νόστιμη συνταγή, Πάσχα, τούρτα γενεθλίων, φράουλες
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close