Αφράτα Μπισκότα σοκολάτας
Αφράτα μπισκότα σοκολάτας με μυρωδιά φρέσκου βούτυρου ιδανικά για το γάλα των παιδιών ή για τον καφέ των μεγάλων!
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 40 γρ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 τεμ. ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
- Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη μαζί με το βούτυρο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους πολύ καλά.
- Ακολούθως σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε καλά με μια μαριζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να πάρουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C βαθμούς στον αέρα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί κουζίνας και βάζουμε τη ζύμη των μπισκότων σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο σε σχήμα αστεριού και σχηματίζουμε μικρές ροζέτες αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Εναλλακτικά παίρνουμε κουταλιές και τις βάζουμε τη μια δίπλα στην άλλη και πάλι με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C βαθμούς για 15 λεπτά.
- Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί με καπάκι.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking