Βάφλες σπιτικές
Πεντανόστιμες βάφλες σκέτη απόλαυση απέξω τραγανές και μέσα με μαλακή ζύμη, σερβιρισμένες με διάφορους τρόπους, ιδανικές για πρωινό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 τεμ. αυγά ολόκληρα
- 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 420 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό χλιαρό
- 1 κου.σουπ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ.γλ. αλάτι
- 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή ένα καψουλάκι βανίλιας
Οδηγίες
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2 λεπτά να αφρατέψουν ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε την υγρή βανίλια.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το χλιαρό γάλα και χτυπάμε για 2 λεπτά περίπου.
- Ακολούθως προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα αυγών σταδιακά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές και παχύρευστο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Λαδώνουμε τη βαφλιέρα ( ειδικό σκεύος για βάφλες που μοιάζει με στρογγυλή τοστιέρα ) και ρίχνουμε 4 - 5 κουταλιές από το μείγμα που ετοιμάσαμε και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα. Βγάζουμε τη βάφλα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με σος σοκολάτας και φρούτα, με μέλι καρύδια και κανέλα, με μαρμελάδα ή με παγωτό και σιρόπι καραμέλας.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking