Γλυκό ψυγείου με ζελέ, γιαούρτι και μπισκότα Πτι Μπερ
Δροσερό και ανάλαφρο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζελέ βερίκοκο, γιαούρτι και μπισκότα Πτι Μπερ που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και αρέσει σε όλους!
Υλικά
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 230 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
- 1 φάκελο ζελέ βερίκοκο
- 200 ml καυτό νερό
- 200 ml κρύο νερό
Για την επικάλυψη:
- 2 φακελάκια ζελέ βερίκοκο
- 400 ml καυτό νερό
- 400 ml κρύο νερό
Οδηγίες
- Διαλύουμε 1 φακελάκι ζελέ βερίκοκο σε 200 ml καυτό νερό και προσθέτουμε 200 ml κρύο νερό ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 15 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ, αφρατεύουμε με ένα αυγοδάρτη και προσθέτουμε σταδιακά το ζελέ βερίκοκο ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε πυρέξ 35 χ 45 εκ. απλώνουμε τα μπισκότα Πτι Μπερ μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια του ταψιού.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού που ετοιμάσαμε και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου μέχρι να παγώσει το γλυκό.
- Παράλληλα σε μπολ βάζουμε τα δυο φακελάκια ζελέ βερίκοκο μαζί με το καυτό νερό ανακατεύοντας να διαλυθεί πολύ καλά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το παγωμένο νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε πάνω από την παγωμένη κρέμα γιαουρτιού το ζελέ σιγά σιγά και όχι όλο μαζί και βάζουμε πάλι το πυρέξ στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
- Όταν είναι έτοιμο το γλυκό κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζελέ βερίκοκο με όποιο άλλο ζελέ της αρεσκείας μας και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα βερίκοκα σε μικρούς κύβους ή όποιο άλλο καλοκαιρινό φρούτο μας αρέσει.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking