Δροσερό ζελέ πεπόνι
Δροσιστικό και εύκολο γλυκάκι με λίγα υλικά ιδανικό κέρασμα για το καλοκαίρι!
Υλικά
- 1- 1/2 φλ.τσ. πεπόνι πολτοποιημένο
- 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
- 2 φακελάκια ζελέ ανανά ή μπανάνα
- 1- 1/2 φλ.τσ. καυτό νερό
- 2 κουτ.σουπ. φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ
Για το γαρνίρισμα:
- μπαλίτσες πεπονιού
- φύλλα δυόσμου
Οδηγίες
- Πλένουμε και κόβουμε το πεπόνι , αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια, κόβουμε σε κομμάτια και πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Διαλύουμε το ζελέ στο καυτό νερό και όταν κρυώσει πριν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, το πολτοποιημένο πεπόνι και το χυμό λεμονιού.
- Μεταφέρουμε το ζελέ πεπόνι στη φόρμα για ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
- Για το σερβίρισμα του γλυκού ξεφορμάρουμε σε πιατέλα το παγωμένο ζελέ πεπόνι και στολίζουμε με μπαλίτσες πεπονιού και φύλλα δυόσμου.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking