Δροσερό ζελέ πεπόνι

2.5K

 

Δροσερό ζελέ πεπόνι

Δροσιστικό και εύκολο γλυκάκι με λίγα υλικά ιδανικό κέρασμα για το καλοκαίρι!
Μερίδες 8
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 10 λεπτά

Υλικά

  • 1- 1/2 φλ.τσ. πεπόνι πολτοποιημένο
  • 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά ή μπανάνα
  • 1- 1/2 φλ.τσ. καυτό νερό
  • 2 κουτ.σουπ. φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ

Για το γαρνίρισμα:

  • μπαλίτσες πεπονιού
  • φύλλα δυόσμου

Οδηγίες

  • Πλένουμε και κόβουμε το πεπόνι , αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια, κόβουμε σε κομμάτια και πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  • Διαλύουμε το ζελέ στο καυτό νερό και όταν κρυώσει πριν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, το πολτοποιημένο πεπόνι και το χυμό λεμονιού.
  • Μεταφέρουμε το ζελέ πεπόνι στη φόρμα για ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
  • Για το σερβίρισμα του γλυκού ξεφορμάρουμε σε πιατέλα το παγωμένο ζελέ πεπόνι και στολίζουμε με μπαλίτσες πεπονιού και φύλλα δυόσμου.
Κατηγορία: γλυκά, ζελέ πεπόνι, κρέμα γάλακτος, πεπόνι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Γλυκά, γλυκό ψυγείου, εύκολη συνταγή, ζελέ πεπόνι, καλοκαιρινη συνταγή, κρέμα γάλακτος, πεπόνι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close