Μίνι τσουρέκια για αρχάριους με ξηρή μαγιά

10.6K

 

5 from 1 vote

Μίνι τσουρέκια για αρχάριους με ξηρή μαγιά

Εύκολη συνταγή για νόστιμα και αφράτα τσουρέκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και χάρη στην υπέροχη γεύση τους αποτελούν το ιδανικό σνακ για τα παιδιά.
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια ή αλεύρι σκληρό
  • 260 ml χλιαρό γάλα
  • 260 ml χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 130 ml ηλιέλαιο 
  • 130 ml βούτυρο αγελαδινό λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 τεμ. ολόκληρο αυγό
  • 1 κουτ.γλ. μαχλέπι σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. κακουλέ σε σκόνη
  • 5 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 1/2 κουτ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη;

  • 1 τεμ. ασπράδι αυγού
  • μαύρο και λευκό σουσάμι

Οδηγίες

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα ,το χλιαρό νερό, τη μαγιά σε σκόνη ,τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο ,το αυγό ,τα μπαχαρικά και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Βγάζουμε το σύρμα και προσθέτουμε τον γάντζο και ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι ενώ παράλληλα χτυπάμε και στο τέλος ρίχνουμε και το αλάτι και ζυμώνουμε ελάχιστα.
  • Η ζύμη κολλάει αλλά αυτό μη σας φοβίσει και μην προσθέσετε παραπάνω αλεύρι γιατί θα χαλάσει η σύσταση της ζύμης.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για δυο ώρες περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος.
  • Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλίτσες πάνω στον πάγκο εργασίας .
  • Κάθε μπαλίτσα την ανοίγουμε σε χοντρό μακρύ κορδόνι και την τυλίγουμε σε σαλιγκάρι με την ένωση προς τα κάτω.
  • Τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα τα μίνι τσουρεκάκια όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο γιατί θα φουσκώσουν.
  • Τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος.
  • Στη συνέχεια περνάμε την επιφάνεια με το ασπράδι του αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις για 25 - 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ρόδινο χρώμα.
  • Σερβίρουμε όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου .

Σημειώσεις

Τipς: Για να τα διατηρηθούν μαλακά τα τυλίγουμε ένα ένα με διαφανή μεμβράνη όταν κρυώσουν πολύ καλά.
Κατηγορία: αλεύρι, αυγά, γάλα, γλυκά, Σνακ, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: brunch, Γλυκά, νόστιμη συνταγή, Πάσχα, πρωινό, σχολικά σνακ, τσουρέκι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Join the Conversation

  1. TANYA AFKOU says:

    5 αστέρια
    Εξαιρετικά εύκολη και πετυχημένη συνταγή! Τα τσουρεκάκια βγήκαν πολύ νόστιμα!

    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν. Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close