Εύκολη τάρτα μήλου με σφολιάτα
Εύκολη και πεντανόστιμη τάρτα μήλου με αφράτη σφολιάτα που μπορείτε να την ετοιμάσετε μέσα σε λίγα λεπτά ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 - 5 κουτ.σουπ. μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο
- 4- 5 μέτρια μήλα
- 2 - 3 κουτ.σουπ. καστανή ζάχαρη
- 3 - 4 κουτ.σουπ. φιλέ αμυγδάλου
- 1 τεμ. κρόκο αυγού
- 1 κουτ.σουπ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
Για την επικάλυψη:
- ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C βαθμούς στον αέρα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο το φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε στον πάγκο εργασίας και με τον πλάστη το ισιώνουμε ελαφρά.
- Τοποθετούμε το φύλλο της σφολιάτας μαζί με το χαρτί που ήταν τυλιγμένη στη λαμαρίνα του φούρνου με προσοχή.
- Κλείνουμε περιμετρικά τη ζύμη 1 εκ. για να φτιάξουμε το γείσο της τάρτας. Τρυπάμε εσωτερικά με ένα πιρούνι τη σφολιάτα για να μη φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
- Κόβουμε τα μήλα στη μέση και αφαιρούμε τους πυρήνες . Στη συνέχεια τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες ( πάχους 1,5 χιλιοστών) με τη βοήθεια του μαντολίνου ή ενός κοφτερού μαχαιριού χωρίς να καθαρίσουμε τη φλούδα.
- Στρώνουμε τα μήλα στη σφολιάτα έτσι ώστε η κάθε φέτα να καλύπτει την άλλη στα 3/4 , φροντίζοντας ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια και να μη φαίνεται η μαρμελάδα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με μια κουταλιά της σούπας γάλα ανακατεύουμε με ένα πινέλο και περνάμε περιμετρικά το γείσο με το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με καστανή ζάχαρη για να δώσει ωραίο καραμελένιο χρώμα όταν ψηθεί και τέλος πασπαλίζουμε το γείσο της τάρτας με φιλέ αμυγδάλου για να γίνει πιο φινετσάτη.
- Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ή μέχρι να αποκτήσει η τάρτα χρυσαφί χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να κρυώσει και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε ιδανικά με τσάι ή καφέ.
Σημειώσεις
Tip: Κάνουμε ότι παραλλαγή θέλουμε με φρούτα που μας αρέσουν ( αχλάδια, ροδάκινα, νεκταρίνια ) ανάλογα με την εποχή του χρόνου.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking