Εύκολοι κουραμπιέδες με λίγα υλικά χωρίς αυγό

4.8K

 

Εύκολοι κουραμπιέδες με λίγα υλικά χωρίς αυγό

Πεντανόστιμοι και αρωματικοί κουραμπιέδες με ούζο και ανθόνερο με λίγα υλικά που τρώγονται που φέρνουν τα Χριστούγεννα σε κάθε μας στιγμή!
Μερίδες 23
Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά

Υλικά

  • 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 350 γρ. φυτίνη
  • 75 γρ. βούτυρο Κερκύρας
  • 100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Επικάλυψη:

  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη μαζί με το βούτυρο και τη φυτίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα για 30'' λεπτά να αφρατέψουν πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το ούζο μαζί με την υγρή βανίλια και χτυπάμε ξανά άλλα 2'' λεπτά.
  • Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ ενώ χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτόν. Η ζύμη θα μοιάζει σαν βρεγμένη άμμο ωστόσο αυτό μη σας φοβίσει και μην προσθέσετε άλλο αλεύρι.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια ζυμώνοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Η ζύμη θα είναι τριφτή αλλά θα πλάθονται άνετα οι κουραμπιέδες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  • Πλάθουμε μπαλάκια των 25 γρ. και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους , γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσουν. Στη συνέχεια πατάμε με το δάχτυλο μας και κάνουμε μια μικρή λακκούβα.
  • Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
  • 'Οταν τους βγάλουμε από το φούρνο έτσι όπως είναι καυτοί τους ραντίζουμε με ανθόνερο για να αρωματιστούν.
  • Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τους κοσκινίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν παντού.
  • Τους τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε εκ νέου με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις

Tipς: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ούζο με τσίπουρο ή ρακί
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά οι κουραμπιέδες πριν ρίξουμε την ζάχαρη άχνη γιατί αλλιώς θα λασπώσουν.
Κατηγορία: αλεύρι, αμύγδαλα, βούτυρο, γλυκά, κουραμπιέδες, φυτίνη
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αλεύρι, βούτυρο, Γλυκά, κουραμπιέδες, παραδοσιακη συνταγη, φυτίνη, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close