Εύκολο παγωτό γιαούρτι

11.5K

 

Εύκολο παγωτό γιαούρτι

Με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο θα ετοιμάσετε το πιο νόστιμο, κρεμώδες παγωτό γιαούρτι τύπου frozen yogurt , χωρίς παγωτομηχανή.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 5 ώρες
Συνολικός Χρόνος 5 ώρες 10 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 5% λιπαρά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 660 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουτ.σουπ. μέλι
  • 1 τεμ. βανιλίνη

Για την επικάλυψη:

  • μέλι
  • καρύδια χοντροκομμένα
  • κανέλα σκόνη

Οδηγίες

  • Για το παγωτό γιαούρτι ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι μαζί με το μέλι ,το ζαχαρούχο γάλα και την βανιλίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ρίχνουμε τμηματικά το γιαούρτι ανακατεύοντας με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω για να μη ξεφουσκώσει η σαντιγί.
  • Βάζουμε το παγωτό γιαούρτι σε μεταλλικό μπολ και καλύπτουμε την επιφάνεια του με διπλή διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Ανά μια ώρα χτυπάμε το παγωτό με μίξερ χειρός για να γίνει αφράτο και να σπάσουν τα κρυσταλλάκια. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε τουλάχιστον 4 φορές για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το παγωτό αφήνουμε λίγο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περιχύνουμε με μέλι , πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα.
Κατηγορία: γιαούρτι, γλυκά, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος, παγωτά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γιαούρτι, εύκολη συνταγή, ζαχαρούχο γάλα, καλοκαιρινη συνταγή, κρέμα γάλακτος, παγωτά
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 9
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close