Κέικ κανέλας

4.1K

 

Κέικ κανέλας

Συνταγή για αφράτο και αρωματικό κέικ με γέμιση κανέλας και επικάλυψη με γλάσο, ιδανικό για τον καφέ ή το τσάι!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

Υλικά για το κέικ:

  • 390 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 240 γρ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 4 τεμ. αυγά
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια ή 1 καψουλάκι βανίλια σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

  • 120 γρ. ανάλατο λιωμένο βούτυρο αγελαδινό
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό

Οδηγίες

  • Ξεκινάμε με τη γέμιση και σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν πάστα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ηλιέλαιο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό να λιώσει η ζάχαρη για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι χτυπάμε ξανά με το φτερό και συνεχίζουμε ρίχνοντας τα αυγά τμηματικά ενώ χτυπάμε με το μίξερ για να αφρατέψει το μείγμα και να ενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ακολούθως προσθέτουμε την υγρή βανίλια, το αλεύρι σιγά σιγά, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα του κέικ 24 εκ. και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του κέικ. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης που ετοιμάσαμε φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Με ένα μεγάλο ξυλάκι κάνουμε κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να σχηματιστούν τα "νερά" του κέικ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση γύρω γύρω πάλι και κάνουμε κυκλικές κινήσεις με το ξυλάκι για να σχηματιστούν σχέδια.
  • Ψήνουμε το κέικ κανέλας στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
  • Όταν είναι έτοιμο το κέικ το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να κρυώσει για 20 - 25 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη μαζί με το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο γλάσο. Περιχύνουμε με αυτό το κέικ κανέλας και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αλεύρι, αυγά, γιαούρτι, γλυκά, ελαιόλαδο, κανέλα, κέικ
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξη Κλειδί: Γλυκά, κανέλα, κέικ, σνακ, σχολικά σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close