Κέικ λεμονιού με λάιμ
Αυτό το αφράτο και μυρωδάτο κέικ με λεμόνια και λάιμ θα κλέψει την παράσταση με τα αρώματα και τη γεύση του και θα γίνει το αγαπημένο σου επιδόρπιο για κάθε περίσταση.
Υλικά
- 375 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 4 τεμ. αυγά
- 150 γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ ή ηλιέλαιο
- 4 τεμ. λεμόνια το ξύσμα μόνο
- 4 τεμ. λάιμ το ξύσμα μόνο
- 20 γρ. ρούμι ή κονιάκ
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο:
- 4 - 5 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ.σουπ. νερό
- 1 τεμ. ξύσμα από ένα λεμόνι
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και χτυπάμε με το σύρμα για πέντε λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ,το αλάτι , το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά το αλεύρι αφού πρώτα το κοσκινίσουμε για να γίνει αφράτο το κέικ και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
- Στο τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο σιγά σιγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε και τελειώνουμε με το ρούμι.
- Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα στη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 - 55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν ψήθηκε το κέικ.
- Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε το κέικ στον πάγκο εργασίας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε τελείως να κρυώσει.
- Το βάζουμε σε πιατέλα όταν πρόκειται να σερβίρουμε και ρίχνουμε το γλάσο λεμονιού από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια.
Για το γλάσο λεμονιού:
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά και με αυτό το γλάσο περιχύνουμε το κέικ.
Σημειώσεις
Tipς: Ιδανικά αφήνουμε το μείγμα του κέικ για ένα βράδυ στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο μπολ με καπάκι για να βγάλει όλα τα αρώματα του και την άλλη μέρα το ψήνουμε στο φούρνο.
Τα υλικά για το κέικ λεμονιού καθώς και για κάθε κέικ πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking