Κέικ Μαρμπρέ

3.7K

 

Κέικ Μαρμπρέ

'Οσοι υποστηρίζουν ότι η γεύση έχει μνήμη έχουν στο μυαλό τους το κέικ μαρμπρέ . Μαζί του έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και κανείς δεν το αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Μερίδες 12
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 190 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 τεμ. αβγά
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. γλ. υγρή βανίλια
  • 2 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  • Μέσα στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό να αφρατέψουν τα υλικά πολύ καλά περίπου πέντε λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε διαδοχικά με το γάλα και προσθέτουμε την υγρή βανίλια και το αλάτι.
  • Βγάζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σε ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με το μείγμα του κέικ.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα του κέικ 24 εκ. και την βάζουμε στην κατάψυξη για δέκα λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε παντού με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό αλεύρι για να φύγει.
  • Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το λευκό κέικ και από πάνω το μείγμα με το κέικ σοκολάτας και τέλος την υπόλοιπη ζύμη του λευκού κέικ.
  • Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι ανακατεύουμε κάνοντας σχέδια για να σχηματιστούν τα "νερά" του κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
  • Για να δούμε αν ψήθηκε τα τελευταία λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και βυθίζουμε ένα ξυλάκι , αν βγει στεγνό είναι έτοιμο το κέικ.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε .
Κατηγορία: αβγά, αλεύρι, γάλα, Γλυκό, κακάο, κέικ
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: αλεύρι, γάλα, Γαλλική γεύση, γλυκό, κακάο, κέικ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close