Νηστίσιμα brioche

124
Νηστίσιμο σνακ

Χωρίς γάλα και αυγά!

Νηστίσιμα brioche

Νηστίσιμο σνακ χωρίς γάλα και αυγά που θα αποτελέσουν τον "σύμμαχό" μας για όλες τις ώρες της ημέρας και να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα την ενέργειά μας!
Μερίδες 12 μερίδες
Προετοιμασία 1 ώρα 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια 
  • 360 ml χλιαρό νερό 
  • 363 ml ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 4-5 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι 

Εκτέλεση

  • Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη  πολύ καλά να διαλυθεί η μαγιά. 
    Συνεχίζουμε ρίχνοντας το σπορέλαιο,το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι  και  συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. 
    Τώρα βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ και ρίχνουμε μέσα στα υγρά υλικά το αλεύρι λίγο λίγο ενώ χτυπάμε με τον γάντζο του μίξερ, εναλλακτικά ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια ζύμη αφράτη και ελαστική  που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. 
    Λαδώνουμε πολύ καλά τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει.
    Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα  τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. 
  • Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για πολύ λίγο ίσα ίσα να φύγει ο αέρας. 
    Κόβουμε κομμάτια ζύμης  ιδίου μεγέθους περίπου 200 γραμμαρίων το κάθε ένα και πλάθουμε με τα χέρια μας ένα μικρό μπαλάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
    Συνεχίζουμε με τα επόμενα μέχρι να τελειώσουνόλα τα κομμάτια.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλίτσα φυλλαράκια πάχους 2 εκ. και ύψους 30 εκ..
    Τοποθετούμε τα φυλλαράκια ζύμης που ανοίξαμε το ένα πάνω στο άλλο και τώρα ανοίγουμε με τον πλάστη ένα μεγάλο φύλλο ζύμης παραλληλόγραμμο ύψους 70 εκ. και πλάτους 40 εκ.περίπου. 
    Κόβουμε με τον κόφτη της πίτσας σε μακριές  λωρίδες ιδίου πάχους και ρολάρουμε να σχηματιστεί ένα σαλιγκάρι. 
  • Τοποθετούμε κάθε σαλιγκάρι σε λαμαρίνα με λαδόκολλα όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Όταν τελειώσουμε με όλα τα σαλιγκαράκια πασπαλίζουμε την επιφάνεια τους με χοντρή καστανή ζάχαρη. 
    Σκεπάζουμε τη λαμαρίνα  με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά  ανάλογα τον φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν.
    Όταν ψηθούν τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. 
    Καλή επιτυχία!
Πιάτο: Αρτοσκεύασμα, Νηστήσιμο, Ορεκτικό, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή
Λέξη κλειδί: brioche, Αρτοσκεύασμα, μπριός, νηστήσιμα

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή άν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close