Κέικ με σοκολατένια πασχαλινά αυγά
Το απόλυτο κέικ που φτιάχνεται με τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά που μας περίσσεψαν , γιατί στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα.
Υλικά
- 3 τεμ. αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 100 ml ηλιέλαιο
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Λιώνουμε τις δυο σοκολάτες μαζί σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το σύρμα και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γάλα και το ηλιέλαιο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι σιγά σιγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα του κέικ 22 cm και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ ισιώνοντας με ένα κουτάλι .
- Χτυπάμε την φόρμα στον πάγκο εργασίας δυο με τρεις φορές για να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί μέσα στο κέικ και την βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε το κέικ σοκολάτα για 50 λεπτά.
- Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε βάζοντας το σε μια σχάρα να κρυώσει πολύ καλά.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το μεταφέρουμε με προσοχή σε μια στρογγυλή πιατέλα και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking