Καλοκαιρινή τούρτα ψυγείου με πορτοκάλι

6.9K

 

Καλοκαιρινή τούρτα ψυγείου με πορτοκάλι

Το καλοκαίρι τα γλυκά ψυγείου είναι στις δόξες τους γιατί λόγω της ζέστης χρειαζόμαστε λίγη δροσιά παραπάνω. Ο συνδυασμός με τα φρούτα τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα και πιο δροσερά. Το κλασσικό μαμαδίστικο γλυκό των παιδικών μας χρόνων εδώ σε νέα εκτέλεση αλλά πάντα με την ίδια νοστιμιά.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά

Υλικά

Υλικά για την κρέμα βανίλιας:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 τεμ. βανιλίνη

Υλικά για την κρέμα πορτοκαλιού:

  • 1 λίτρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 τεμ. βανιλίνη

Για την βάση:

  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ (περίπου)

Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης
  • 10 τεμ. λεπτές φέτες από κομπόστα ροδάκινο
  • 2 τεμ. ροδέλες πορτοκαλιού

Οδηγίες

  • Σε μια πιατέλα τοποθετούμε ένα τσέρκι 24 εκ. με κούμπωμα και στρώνουμε τα μπισκότα φροντίζοντας να καλύψουμε τον πάτο χωρίς να αφήσουμε κενά.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα βανίλια και δένουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη για να μην κολλήσει και αποσύρουμε όταν αρχίσει να κοχλάζει.
  • Ρίχνουμε την κρέμα στη βάση με τα μπισκότα να τα καλύψει τελείως.
  • Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας άλλη μια στρώση με μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μια ώρα.
  • Στη συνέχεια σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα πορτοκαλιού και κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως κάναμε με την κρέμα βανίλιας.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο την τούρτα και ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες ιδανικά για ένα βράδυ.
  • Την άλλη μέρα με προσοχή ξεφορμάρουμε το γλυκό με την βοήθεια ενός μαχαιριού γυρίζοντας το περιμετρικά και ξεκουμπώνουμε το τσέρκι .
  • Στολίζουμε γύρω γύρω την τούρτα με φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο , με ροδέλες πορτοκαλιού και λεπτές φέτες από κομπόστα ροδάκινο και σερβίρουμε.
Κατηγορία: γάλα, Γλυκό, γλυκό γιορτής, γλυκό ψυγείου, πορτοκάλι, τούρτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γάλα, γλυκό γιορτής, γλυκό ψυγείου, Γρήγορο & εύκολο, ελληνική κουζίνα, καλοκαιρινη συνταγή, πορτοκάλι, τούρτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close