Καραμελωμένα σταφύλια με πετιμέζι και γιαούρτι
Η καλύτερη εποχή για να απολαύσεις τα σταφύλια φτιάχνοντας νόστιμα επιδόρπια ή γλυκά είναι η εποχή του φθινοπώρου που τα σταφύλια βρίσκονται σε μεγάλη αφθονία.Ένα λαχταριστό πρωινό που μπορείς να απολαύσεις είναι γιαούρτι με σταφύλια που έχουν καραμελώσει σε πετιμέζι και έχουν βγάλει όλη τη γλύκα και το άρωμά τους. Η γεύση είναι μοναδική και αξίζει να κάνεις μια δοκιμή σε αυτή τη λιχουδιά.
Υλικά
- 40 τεμ. ρώγες σταφύλι μοσχάτο
- 40 τεμ. ρώγες σταφύλι φράουλα
- 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 3 κουτ.σουπ. πετιμέζι
- 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 8 τεμ. μπισκότα κανέλας
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σταφύλι και αφαιρούμε τα κοτσάνια και σκουπίζουμε τις ρώγες με μια μαλακή πετσέτα.
- Με μια φουρκέτα αφαιρούμε με προσοχή τα κουκούτσια χωρίς να τα λιώσουμε.
- Τοποθετούμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να καεί.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις ρώγες του σταφυλιού μαζί με το πετιμέζι και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Όταν είναι έτοιμα τα σταφύλια αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα γυάλινο μπολ και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρουμε σε μπολ γιαούρτι στραγγιστό από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα κανέλας και τέλος βάζουμε καραμελωμένα σταφύλια .
Σημειώσεις
Tipς: Τα καραμελωμένα σταφύλια μπορούν να μπουν επίσης ως επικάλυψη σε πανακότα, cheesecake , σε ρυζόγαλο και σε μους σοκολάτας ή βανίλιας.
Διατηρούνται σε γυάλινο βάζο με καπάκι στο ψυγείο για 4 ημέρες. Επειδή περιέχουν βούτυρο αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά θα τα ζεστάνουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking