Σοκολατόπιτα
Λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- 250 γρ. αβγά (4 μεγάλα αβγά)
- 150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 25 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 25 γρ. άγλυκο κακάο
- Για το σιρόπι:
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 25 γρ. βούτυρο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 15 λεπτά, να αφρατέψουν πολύ καλά.
- Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το σιμιγδάλι και τα ρίχνουμε τμηματικά ανακατεύοντας με μία μαρίζ απαλά από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 35Χ25 εκατοστά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της σοκολατόπιτας κουνώντας το ταψί, να πάει το μείγμα παντού χωρίς να το ισιώσουμε με κουτάλι, γιατί θα κάτσει το μείγμα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Μόλις μπει στο φούρνο η σοκολατόπιτα φτιάχνουμε αμέσως το σιρόπι.
- Βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μία-δύο βράσεις μόνο.
- Σπάμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι, Αφήνουμε δύο λεπτά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ενωθούν τα υλικά.
- Όταν βγει από τον φούρνο το γλυκό αμέσως σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε αρκετή ώρα να απορροφήσει το σιρόπι και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, σερβίρουμε.