Κορμός πυραμίδα με σμέουρα
Εύκολος και γιορτινός κορμός σε σχήμα πυραμίδας με μπισκότα τύπου πτι μπερ και πρωτότυπη εμφάνιση με κρέμα τυριού, σμέουρα και φιστίκια Αιγίνης. Σκέτη απόλαυση!
Υλικά
Για τη σύνθεση:
- 24 τεμ μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 200 γρ. μαρμελάδα σμέουρο ή φράουλα
- 60 τεμ. σμέουρα
Για την κρέμα σαντιγί τυρί κρέμα:
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
- 8 τεμ. σμέουρα
Οδηγίες
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα τυριού, την υγρή βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα στην αρχή στη χαμηλή ταχύτητα και όσο περνάει η ώρα και σφίγγει η κρέμα στη δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να σχηματιστούν στο σύρμα οι γνωστές κορυφές και να είναι πολύ σφιχτή η κρέμα τυριού.
- Πλένουμε πολύ καλά τα σμέουρα κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας.
- Απλώνουμε τρία φύλλα μεμβράνης στον πάγκο εργασίας το ένα να καλύπτει το επόμενο κατά το ήμισυ έτσι ώστε να έχουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι για να καλύψει το γλυκό στον πάτο και στα πλάγια.
- Απλώνουμε 16 μπισκότα πτι μπερ, 4 οριζόντια και 4 κάθετα, ώστε να φτιάξουμε μια βάση από μπισκότα για το γλυκό.
- Απλώνουμε με πολύ προσοχή σε όλη την επιφάνεια το 1/3 της κρέμας τυριού που ετοιμάσαμε και ισιώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Στη συνέχεια απλώνουμε κατά μήκος δεξιά 4 μπισκότα πτι μπερ και άλλα 4 αριστερά.
- Στη μέση ανάμεσα στα μπισκότα βάζουμε την μαρμελάδα σμέουρο ή φράουλα και απλώνουμε κατά μήκος με προσοχή κα στη συνέχεια καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της μαρμελάδας με σμέουρα.
- Από πάνω καλύπτουμε με άλλο 1/3 κρέμα τυριού και κλείνουμε τις μεμβράνες από το πλάι για να κλείσουμε την κρέμα και τα σμέουρα με τις πλαϊνές άκρες των μπισκότων και να δώσουμε το σχήμα πυραμίδας.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ τον κορμό - πυραμίδα για να παγώσει πολύ καλά και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε γυάλινο μπολ με καπάκι στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
- Την επόμενη ημέρα βάζουμε για 30 λεπτά τον κορμό στην κατάψυξη και στη συνέχεια ανοίγουμε τη μεμβράνη και με πολύ προσοχή τοποθετούμε τον κορμό σε μακρόστενη πιατέλα.
- Καλύπτουμε τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε παντού με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Τέλος στολίζουμε στην κορυφή κατά μήκος με σμέουρα και βάζουμε ξανά στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
- Σερβίρουμε τον κορμό - πυραμίδα κόβοντας σε κομμάτια.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking