Mπισκότα πορτοκαλιού κρακελέ
Αυτά τα μπισκότα πορτοκαλιού είναι τραγανά απ΄ έξω και μαλακά από μέσα σαν μπράουνι. Στο ψήσιμο ραγίζουν για αυτό λέγονται "κρακελέ" αλλά όταν τα δοκιμάσετε λιώνουν στο στόμα και είναι πεντανόστιμα!
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 τεμ. αυγά
- 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 -1/2 ξύσμα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
- 1 κουτ.γλ. χρώμα ζαχαροπλαστικής ή κουρκουμά (προαιρετικά)
Για το πασπάλισμα:
- ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο χλιαρό και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
- Κατόπιν βγάζουμε το σύρμα από το μίξερ και βάζουμε τον γάντζο και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τον κουρκουμά ή το χρώμα πορτοκαλιού και σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
- Η ζύμη είναι πολύ μαλακή αλλά αυτό μη σας φοβίσει. Καλύπτουμε το μπολ με τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες να παγώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα.
- Παίρνουμε ζύμη στην ποσότητα όσο ένα μικρό καρύδι και κάνουμε ένα στρογγυλό μπαλάκι και το κυλάμε στη ζάχαρη άχνη.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα το πιέζουμε απαλά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα απλώσουν.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνουμε στον πάγκο να κρυώσουν. Στη αρχή είναι μαλακά αλλά όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν.
- Βάζουμε τα μπισκότα σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking