Λεμονάδα με ροδάκινα και μέλι

4.7K

 

Λεμονάδα με ροδάκινα και μέλι

Σπιτική δροσερή λεμονάδα με σιρόπι ροδάκινου ότι πιο γευστικό για το καλοκαίρι που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Μερίδες 6
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά

Υλικά

  • 5 τεμ. μέτρια ροδάκινα χωρίς κουκούτσι ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 2 κουτ.σουπ. μέλι θυμαρίσιο
  • 6 τεμ. λεμόνια χυμός
  • 6 - 7 φλ.τσ. ανθρακούχο μεταλλικό νερό

Για την διακόσμηση:

  • φύλλα δυόσμου
  • λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
  • ροδάκινα σε φέτες
  • παγάκια

Οδηγίες

  • Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη μαζί με μισό φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα ροδάκινα σε φέτες ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα πιρούνι λιώνουμε τα ροδάκινα και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε σουρωτήρι και πιέζουμε με την ράχη ενός κουταλιού για να βγάλουμε όσο περισσότερο ζωμό γίνεται.
  • Μέσα σε αυτό το σιρόπι ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Ρίχνουμε σε μια κανάτα τον χυμό από έξι λεμόνια και τον σιρόπι του ροδάκινου μαζί με το ανθρακούχο μεταλλικό νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε την κανάτα δυο ώρες στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και λίγο πριν σερβίρουμε την λεμονάδα προσθέτουμε παγάκια, λεμόνια κομμένα σε ροδέλες, λεπτές φέτες ροδάκινου και φύλλα δυόσμου.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για δυο ημέρες.

Σημειώσεις

Tipς: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ροδάκινα με βερίκοκα, νεκταρίνια ή γερμάδες  κι αν θέλουμε κάνουμε  μια μίξη από τα παραπάνω φρούτα.
Κατηγορία: γλυκά, λεμόνια, μέλι, ροδάκινα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: brunch, καλοκαιρινη συνταγή, λεμόνια, μέλι, οικονομική, πάρτυ, ροδάκινα, φρούτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 3
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close