Λεμονάδα με ροδάκινα και μέλι
Σπιτική δροσερή λεμονάδα με σιρόπι ροδάκινου ότι πιο γευστικό για το καλοκαίρι που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 5 τεμ. μέτρια ροδάκινα χωρίς κουκούτσι ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κουτ.σουπ. μέλι θυμαρίσιο
- 6 τεμ. λεμόνια χυμός
- 6 - 7 φλ.τσ. ανθρακούχο μεταλλικό νερό
Για την διακόσμηση:
- φύλλα δυόσμου
- λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
- ροδάκινα σε φέτες
- παγάκια
Οδηγίες
- Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη μαζί με μισό φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα ροδάκινα σε φέτες ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα πιρούνι λιώνουμε τα ροδάκινα και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε σουρωτήρι και πιέζουμε με την ράχη ενός κουταλιού για να βγάλουμε όσο περισσότερο ζωμό γίνεται.
- Μέσα σε αυτό το σιρόπι ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε σε μια κανάτα τον χυμό από έξι λεμόνια και τον σιρόπι του ροδάκινου μαζί με το ανθρακούχο μεταλλικό νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε την κανάτα δυο ώρες στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και λίγο πριν σερβίρουμε την λεμονάδα προσθέτουμε παγάκια, λεμόνια κομμένα σε ροδέλες, λεπτές φέτες ροδάκινου και φύλλα δυόσμου.
- Διατηρείται στο ψυγείο για δυο ημέρες.
Σημειώσεις
Tipς: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ροδάκινα με βερίκοκα, νεκταρίνια ή γερμάδες κι αν θέλουμε κάνουμε μια μίξη από τα παραπάνω φρούτα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking