Μίνι cheesecake με κρέμα μελιού, καρύδια και κανέλα

2K

 

Μίνι cheesecake με κρέμα μελιού, καρύδια και κανέλα

Απίθανα μίνι cheesecake με γεύση Ελλάδα με κρέμα μελιού Μελιστάλαγμα , καρύδια και κανέλα που θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για γλυκό ανά πάσα στιγμή της ημέρας.
Μερίδες 12
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 15 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα κανέλας
  • 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά για την κρέμα μελιού:

  • 280 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • ΄210 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. κρέμα μελιού Μελιστάλαγμα ή μέλι θυμαρίσιο
  • 2 τεμ. φύλλα ζελατίνης
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • πευκοθύμαρο Μελιστάλαγμα
  • καρύδια ψιλοκομμένα
  • σκόνη κανέλα

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε βαθύ μπολ παγωμένο νερό και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για 10 λεπτά περίπου.
  • Παράλληλα θρυμματίζουμε τα μπισκότα κανέλας στον επεξεργαστή μέχρι να γίνουν σκόνη και λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό μπρίκι σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να μοιάζουν σαν βρεγμένη άμμος και μοιράζουμε το μείγμα σε 12 χάρτινα φορμάκια για μάφινς , βάζοντας από μια κουταλιά της σούπας σε κάθε φορμάκι. Πιέζουμε ελαφρά με την ράχη του κουταλιού την γέμιση των μπισκότων και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 30 λεπτά.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγί και την αδειάζουμε σε μπολ αφήνοντας τη για λίγο στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
  • Στον ίδιο κάδο που χτυπήσαμε την σαντιγί χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει και προσθέτουμε την κρέμα μελιού και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Σε ένα μικρό μπρίκι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας νερό και βράζουμε προσθέτοντας τα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
  • Στη συνέχεια μέσα στο μπρίκι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από την κρέμα τυριού που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στην κρέμα τυριού και ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά.
  • Τέλος προσθέτουμε την σαντιγί σιγά σιγά ενώ ανακατεύουμε με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις.
  • Με ένα σκουμπ (κουτάλι παγωτού) γεμίζουμε τις χάρτινες θήκες με την κρέμα μελιού μέχρι επάνω και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή ιδανικά για ένα βράδυ.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε ρίχνουμε στην επιφάνεια των μίνι cheesecake μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια ψιλοκομμένα και κανέλα.

Σημειώσεις

Τipς: Η κρέμα μελιού  Μελιστάλαγμα είναι μια απολύτως φυσική διαδικασία που δεν αλλοιώνει τη σύσταση και τα θρεπτικά συστατικά του μελιού χωρίς πρόσθετα χρώματα ή συντηριτικά.
Η κρέμα μελιού Μελιστάλαγμα  έχει μια βελούδινη αίσθηση όταν λιώνει στο στόμα και είναι κατάλληλη για γλυκά και για άλειμμα σε ψωμί και απλώνεται όπως το βούτυρο χωρίς να στάζει όπως το ρευστό μέλι.
Κατηγορία: γλυκά, κεράσματα, μέλι, τυρί κρέμα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: cheesecake, Γλυκά, κεράσματα, μέλι, Πάσχα, τυρί κρέμα, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close