Μαρμελάδα βερίκοκο με μέλι
Απολαυστική, υγιεινή και ελαφριά μαρμελάδα με αγνά υλικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων επεξεργασμένων γλυκαντικών. Το μυστικό αυτής της εξαιρετικής μαρμελάδας είναι τα ώριμα βερίκοκα σε συνδυασμό με το αγνό μέλι και φυσικό χυμό λεμονιού.
Υλικά
- 500 γρ. βερίκοκα ώριμα, χωρίς κουκούτσια
- 250 γρ. μέλι
- 1/2 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ.γλ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Πλένουμε τα βερίκοκα κάτω από τρεχούμενο νερό πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Βάζουμε τα βερίκοκα σε μια βαθιά κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε τη μαρμελάδα για να μην κολλήσει.
- Βράζουμε για 40 - 50 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Τα τελευταία 10 λεπτά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα.
- Αν θέλουμε τη μαρμελάδα με ολόκληρα κομμάτια την αφήνουμε ως έχει αλλιώς την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο αμέσως όπως είναι καυτή, σε καυτά αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε ερμητικά το καπάκι σε κάθε βάζο και τα γυρίζουμε ανάποδα ,αφήνοντας τα να κρυώσουν τελείως.
- Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε σκοτεινό μέρος χωρίς υγρασία. Όταν ανοίξουμε κάποιο βαζάκι στη συνέχεια το διατηρούμε στο ψυγείο.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking
Μου αρέσει πολύ πολύ η ιδέα της μαρμελάδας με μέλι .. . Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε και θα επανέλθω με σχόλια . Πολλές πολλές ευχές απο καρδιάς ❤️ ολόψυχα.
Σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια, αναμένω τις εντυπώσεις σας για την μαρμελάδα βερίκοκο με μέλι.