Μιλφέιγ με φράουλες
Η φράουλα την Άνοιξη είναι το φρούτο που πρωταγωνιστεί σε πολλά γλυκά και εδώ κάνει την ανατροπή σε ένα κλασσικό γαλλικό μιλφέιγ δίνοντας του χρώμα και ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά
Υλικά για το μιλφέιγ:
- 2 πακέτα σφολιατίνες
Υλικά για την πατισερί:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 τεμ. αυγά
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 1 τεμ. βανιλίνη
Για το κουλί φράουλας:
- 300 γρ. φράουλες΄καθαρισμένες χωρίς το κοτσάνι
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
Για την επικάλυψη:
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
- φράουλες
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το κουλί φράουλας με τις φράουλες κομμένες στη μέση και βράζουμε για 20 λεπτά από την ώρα του βρασμού σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε γύαλινο μπολ για να κρυώσει πολύ καλά.
- Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το γάλα να ζεσταθεί και το κατεβάζουμε λίγο πριν φτάσει στο σημείο του βρασμού.
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά ,τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη να ομογενοποιηθούν.
- Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε λίγο γάλα και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των αβγών ενώ παράλληλα χτυπάμε με το σύρμα.
- Κάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες δύο φορές και ρίχνουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας να δέσει η κρέμα.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας την κρέμα σε παραλληλόγραμο πυρέξ καλύπτοντας με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Στη συνέχεια και αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Όταν είναι έτοιμη την χτυπάμε με το σύρμα για να αφρατέψει και προσθέτουμε μέσα το κουλί φράουλας χτυπώντας ξανά με το σύρμα.
- Σε μια μακρόστενη πιατέλα βάζουμε 2-3 κουταλιές κρέμας κατά μήκος και στρώνουμε τα μπισκότα σφολιάτας το ένα δίπλα στο άλλο για να κάνουμε τη βάση και καλύπτουμε με τη μισή κρέμα φράουλας.
- Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα σφολιάτας και από πάνω πάλι με κρέμα φράουλας και τελειώνουμε με μια στρώση μπισκότα σφολιάτας.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει μια σφιχτή σαντιγί και καλύπτουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ.
- Τρίβουμε από πάνω λίγα μπισκότα σφολιάτας και στολίζουμε με φράουλες.
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για άλλη μια και σερβίρουμε.