Ραβανί
Νόστιμο και παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό που το σερβίρουμε όλες τις εποχές του χρόνου!
Υλικά
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αυγά
- 170 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 200 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα Αλάτι
Σιρόπι:
- 3½ κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- 3½ κούπες νερό
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι και βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε για 5 λεπτά από την ώρα του βρασμού.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι,το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη να χτυπηθούν για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε αργή ροή ενώ παράλληλα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ συνεχίζουμε με το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε πολύ καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά χτυπώντας με το μίξερ.
- Λαδώνουμε ενα ταψί με ψηλά τοιχώματα διαστάσεων 31×21 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα του ραβανί ισιώνοντας με τη ράχη ενός κουταλιού.Ψήνουμε για 35 -40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
- Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και σιροπιάζουμε αμέσως όσο είναι καυτό σιγάσιγά με μια κουτάλα της σούπας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το γλυκό για να σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Tips: Για το σιρόπιασμα του ραβανί θέλουμε να είναι ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή άν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking