Μπάρες βρώμης με μήλα

796

 

Μπάρες βρώμης με μήλα

Μαλακές μπάρες με βρώμη και μήλα που μοιάζουν στη γεύση και στην υφή σαν μηλόπιτα κι ας είναι φτιαγμένες με κλασικά υλικά μπάρας. Είναι το ιδανικό σνακ για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και σίγουρα θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά

Υλικά

  • 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 178 γρ. βρώμη
  • 180 γρ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 190 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. αλάτι

Για τα μήλα:

  • 5 -6 τεμ. κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 4- 5 κουτ.σουπ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 1 τεμ. ξυλάκι κανέλας

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τα μήλα για να κρυώσουν πριν μπουν στις μπάρες.
  • Σε κατσαρόλα πλασοτέ βάζουμε τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια μαζί με 4 -5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας και ένα ξυλάκι κανέλας.
  • Βράζουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν πολύ καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Στρώνουμε σε ταψάκι 20 χ 20 εκ. αντικολλητικό χαρτί που να προεξέχει από όλες τις μεριές.
  • Περνάμε με λίγο ηλιέλαιο το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τελευταίο το βούτυρο και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και στη συνέχεια πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να συγκρατείτε όταν την κρατάμε.
  • Βάζουμε τα 2/3 της ζύμης στον πάτο του ταψιού και πιέζουμε ομοιόμορφα στην αρχή με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με τον πάτο ενός ποτηριού.
  • Απλώνουμε τα ψητά μήλα σε μια στρώση με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζύμης από πάνω για να καλύψουμε τα μήλα και φροντίζουμε να κολλήσουν επάνω στα μήλα πιέζοντας απαλά με τα χέρια μας.
  • Ψήνουμε 35 λεπτά στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις ή μέχρι να ροδίσει το crumble.
  • Αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν τουλάχιστον 1 - 1/2 ώρα
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε από το ταψί ανασηκώνοντας το αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Σερβίρουμε τις μπάρες σε τετράγωνη ή μακρόστενη πιατέλα.
Κατηγορία: Healthy Food, αλεύρι, βούτυρο, βρώμη, γλυκά, μήλα, Σνακ, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξη Κλειδί: brunch, healthy food, βούτυρο, βρώμη, Γλυκά, Γρήγορο & εύκολο, μπάρες, πρωινό, σνακ, σχολικά σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close