Μπισκοτένιες μπάρες με βερίκοκα

2.7K

 

Μπισκοτένιες μπάρες με βερίκοκα

Απίθανες μπάρες με βελούδινη κι αφράτη κρέμα από φρέσκα βερίκοκα με μπισκοτένια βάση, ένα δροσερό γλυκάκι ιδανικό για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Αποτελεί το τέλειο σνακ για πρωινό για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο!
Μερίδες 9
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τη μπισκοτένια βάση:

  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 115 γρ. αγελαδινό βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για την κρέμα βερίκοκο:

  • 300 γρ. πούλπα από ώριμα βερίκοκα
  • 2 τεμ. αυγά
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 400 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 τεμ. βανιλίνη σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • ινδοκάρυδο τριμμένο

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την μπισκοτένια βάση και πλάθουμε με τα χέρια μας να σχηματιστεί μια ζύμη.
  • Στην αρχή η ζύμη μοιάζει με χοντρά ψίχουλα αλλά όσο την ζυμώνουμε σιγά σιγά ενώνονται τα υλικά και σχηματίζεται μια μαλακή ζύμη .
  • Σε μεταλλικό ταψάκι 20 Χ 20 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και τα τοιχώματα και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού ισομερώς.
  • Ψήνουμε την μπισκοτένια βάση σε αέρα και αντιστάσεις για 35 - 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ή μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ξεκινάμε την προετοιμασία για την κρέμα βερίκοκου βάζοντας τα φρούτα στον πολυκόφτη για να πολτοποιηθούν και να μοιάζουν με πούλπα.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε την πούλπα σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνέχεια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  • Αδειάζουμε την καυτή κρέμα βερίκοκου επάνω στην κρύα μπισκοτένια βάση που έχουμε ετοιμάσει από πριν και αμέσως πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο ινδοκάρυδο όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το γλυκό και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά περίπου για 3 με 4 ώρες ιδανικά για ένα βράδυ.
  • Την επόμενη ημέρα κόβουμε οριζόντιες μπάρες και σερβίρουμε.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για 3 με 4 ημέρες.

Σημειώσεις

Tipς: Το συγκεκριμμένο γλυκό γίνεται  με ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια
Κατηγορία: αλεύρι, αυγό, βερίκοκα, βούτυρο, Γλυκό, γλυκό ψυγείου, μπάρες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: βερίκοκα, Γλυκά, γλυκό ψυγείου, κεράσματα, μπάρες, οικονομική, σχολικά σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close