Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζελέ ροδάκινο

2.4K

 

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζελέ ροδάκινο

Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα πατισερί , μπισκότα πτι μπερ και ζελέ που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά

Υλικά

Υλικά :

  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 2 φακελάκια ζελέ ροδάκινο ή άλλο φρούτο της αρεσκεία σας
  • 1 λίτρο φρέσκο αγελαδινό γάλα και λίγο ακόμα για τα μπισκότα
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
  • 1 τεμ. κρόκο αυγού
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια ή μια βανιλίνη

Για την επικάλυψη:

  • 4 - 5 τεμ. ροδάκινα κομμένα σε μικρά κυβάκια

Οδηγίες

  • Σε πυρέξ ή σε ταψί με διαστάσεις 35 χ 45 εκ. απλώνουμε ένα πακέτο Πτι Μπερ σε 2 στρώσεις αφού πρώτα τα βουτήξουμε ένα ένα για 2 λεπτά σε κρύο γάλα.
  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, την κρυσταλλική ζάχαρη, τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτια μέχρι να δέσει η κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Όταν η κρέμα είναι έτοιμη και έχει δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια την αδειάζουμε επάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού έτσι ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού.
  • Καλύπτουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του γλυκού και αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 4 ώρες τουλάχιστον για να πήξει.
  • Σε γυάλινο μεγάλο μπολ βάζουμε 2 φακελάκια ζελέ ροδάκινο, προσθέτουμε 400 ml καυτό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το ζελέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε 200 ml παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο το μπισκοτογλυκό και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζελέ που ετοιμάσαμε προηγουμένως.
  • Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κυβάκια ροδάκινου μέσα στο ζελέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 περίπου για να πήξει.
  • Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αυγά, γάλα, Γλυκό, ζελέ ροδάκινο, κορν φλάουρ, μπισκότα πτι μπερ, ροδάκινα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αυγά, γάλα, Γλυκά, γλυκό ψυγείου, εύκολη συνταγή, καλοκαιρινη συνταγή, μπισκότα Πτι Μπερ, ροδάκινα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close