Μπισκότα βανίλιας με επικάλυψη σοκολάτας
Φτιάξτε τραγανά μπισκότα βανίλιας με επικάλυψη σοκολάτας εύκολα και με λίγα υλικά για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας. Ιδανικά για το πρωινό των παιδιών ή για σνακ στο σχολείο.
Υλικά
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 180 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
- 2 τεμ. αυγά ολόκληρα
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. λευκή ζάχαρη
- 1 κουτ.γλ. βανίλια υγρή
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
Οδηγίες
- Σε βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη , την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, την υγρή βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Αν η ζύμη είναι μαλακή αυτό μη σας φοβίσει γιατί στο ψυγείο θα παγώσει και θα σφίξει.
- Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε κατά μήκος διαφανή μεμβράνη και βάζουμε τα ζύμη δίνοντας μακρόστενο κυλινδρικό σχήμα σαν ρολό.
- Τυλίγουμε τη μεμβράνη γύρω από τη ζύμη και κλείνουμε τις άκρες σε σχήμα καραμέλας. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει για 40 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Βάζουμε τη παγωμένη ζύμη στον πάγκο εργασίας και κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ. περίπου και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ζύμης φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί στο ψήσιμο απλώνουν.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 C βαθμού στις αντιστάσεις.
- Ακριβώς μετά από 15 λεπτά βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Στην αρχή είναι μαλακά αλλά όσο περνάει η ώρα θα σφίξουν.
- Όταν κρυώσουν εντελώς τα βουτάμε ως τη μέση σε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
- Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε μαζί με καφέ, τσάι ή ζεστό γάλα.
Για τη σοκολάτα κουβερτούρα:
- Λιώνουμε σε μπαίν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα αφού την κόψουμε σε μικρά κομματάκια. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την χρησιμοποιήσουμε για τα μπισκότα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking