Μπισκότα βανίλιας με επικάλυψη σοκολάτας

639

 

Μπισκότα βανίλιας με επικάλυψη σοκολάτας

Φτιάξτε τραγανά μπισκότα βανίλιας με επικάλυψη σοκολάτας εύκολα και με λίγα υλικά για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας. Ιδανικά για το πρωινό των παιδιών ή για σνακ στο σχολείο.
Μερίδες 15
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 2 τεμ. αυγά ολόκληρα
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ. βανίλια υγρή
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά

Οδηγίες

  • Σε βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη , την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, την υγρή βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αν η ζύμη είναι μαλακή αυτό μη σας φοβίσει γιατί στο ψυγείο θα παγώσει και θα σφίξει.
  • Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε κατά μήκος διαφανή μεμβράνη και βάζουμε τα ζύμη δίνοντας μακρόστενο κυλινδρικό σχήμα σαν ρολό.
  • Τυλίγουμε τη μεμβράνη γύρω από τη ζύμη και κλείνουμε τις άκρες σε σχήμα καραμέλας. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει για 40 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βάζουμε τη παγωμένη ζύμη στον πάγκο εργασίας και κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ. περίπου και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ζύμης φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί στο ψήσιμο απλώνουν.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 C βαθμού στις αντιστάσεις.
  • Ακριβώς μετά από 15 λεπτά βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Στην αρχή είναι μαλακά αλλά όσο περνάει η ώρα θα σφίξουν.
  • Όταν κρυώσουν εντελώς τα βουτάμε ως τη μέση σε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
  • Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε μαζί με καφέ, τσάι ή ζεστό γάλα.

Για τη σοκολάτα κουβερτούρα:

  • Λιώνουμε σε μπαίν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα αφού την κόψουμε σε μικρά κομματάκια. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την χρησιμοποιήσουμε για τα μπισκότα.
Κατηγορία: αλεύρι, αυγά, βούτυρο, γλυκά, μπισκότα, Σνακ, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: βούτυρο, Γλυκά, μπισκότα, σνακ, σοκολάτα κουβερτούρα, σχολικά σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close