Μπισκότα με μέλι

77

Μπισκότα με μέλι

Η καλή ημέρα φαίνεται από....το πρωινό φαίνεται και ακόμη κι αν περιορίζεστε στον μοναχικό καφέ τα μπισκότα με μέλι μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη συντροφιά και να σας δώσουν γλυκιά γεύση και ενέργεια.
Μερίδες 12
Προετοιμασία 2 ώρες
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 15 λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ.σούπ. μέλι
  • 2 κουτ.σουπ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ.σουπ. φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ.σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για την επικάλυψη:

  • καστανή ζάχαρη

Οδηγίες

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα μπολ και τα πλάθουμε κάνοντας μια ζύμη.
  • Η ζύμη κολλάει στα χέρια αλλά αυτό μη σας φοβίσει.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και δίνουμε μακρόστενο σχήμα που να μοιάζει με κύλινδρο.
  • Διπλώνουμε πολύ καλά το ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στη συνέχεια ρολάρουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι με καστανή ζάχαρη και κόβουμε ροδέλες πάχους 2 εκ..
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης σε λαμαρίνα με λαδόκολλα αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση,
  • Ψήνουμε μόνο για 15 λεπτά.
  • Όταν βγουν από τον φούρνο είναι μαλακά αλλά όσο περνά η ώρα σκληραίνουν.
Κατηγορία: γλυκά, μέλι, μπισκότα, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αμύγδαλα, μέλι, μπισκότα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close