Μπουγάτσα με αφράτη κρέμα και μήλα

750

 

Μπουγάτσα με αφράτη κρέμα και μήλα

Πανεύκολη μπουγάτσα με λαχταριστή βελούδινη κρέμα από σιμιγδάλι και φύλλο κρούστας με μια έξτρα τσαχπινιά... από μήλα πασπαλισμένη με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα που θα σας ενθουσιάσει ευχάριστα.
Είναι το πιο αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκό του φθινοπώρου που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το πιο ακριβό ζαχαροπλαστείο.
Μερίδες 12
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά

Υλικά

  • 3 τεμ. κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 κουτ.σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο 
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη

Υλικά για την μπουγάτσα:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 1 - 1/2 λίτρο φρέσκο αγελαδινό γάλα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 3 τεμ. κρόκους αβγών
  • 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό + έξτρα βούτυρο για τα φύλλα κρούστας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια

Για την επικάλυψη:

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα σκόνη

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε τα μήλα από τα φλούδια τα κόβουμε σε μικρά καρέ και τα ανακατεύουμε με την κανέλα.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το βούτυρο και χαμηλώνουμε την εστία (στο 2) και περιμένουμε να λιώσει αλλά χωρίς να καεί.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μήλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο δυναμώνουμε τη φωτιά (στο 6 ) και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας απαλά κατά διαστήματα.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
  • Ξεπαγώνουμε από την προηγούμενη ημέρα στη συντήρηση το πακέτο με τα φύλλα κρούστας.
  • Μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, την κρυσταλλική ζάχαρη , το αλάτι και ανακατεύουμε με το αβγοδάρτη.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει .
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την υγρή βανίλια , το βούτυρο και ανακακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.
  • Ακολούθως ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών που τους έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολάκι πρώτα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να μη κόψει το αυγό.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα μέσα σε μακρόστενο γυάλινο μπολ ή πυρέξ και απλώνουμε με ένα κουτάλι όλη την επιφάνεια και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μη κάνει κρούστα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεταλλικό 23 χ 33 εκ. και στρώνουμε κάτω επτά φύλλα αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε ένα ένα πολύ καλά μεταξύ τους.
  • Τα φύλλα θέλουμε να εξέχουν έξω από τα ταψί.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα κομματάκια του μήλου.
  • Τώρα φέρνουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα.
  • Στη συνέχεια καλύπτουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αφού τα βουτυρώσουμε ένα ένα πολύ καλά.
  • Τα φύλλα που προεξέχουν τα γυρίζουμε με προσοχή προς τα μέσα να πάνε στον πάτο του ταψιού.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια με ένα πινελάκι.
  • Ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού και να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
  • Όταν κρυώσει ελαφρώς πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Κατηγορία: brunch, Αρτοσκεύασμα, γλυκά, κανέλα, μήλα, μπουγάτσα, Πρωϊνό, Σνακ, φύλλο κρούστας
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: brunch, Αρτοσκεύασμα, αυγά, γλυκό, μήλα, μπουγάτσα, παραδοσιακη συνταγη, πρωινό, σιμιγδάλι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close