Κορμός με σοκολάτα και κεράσια

1.6K

 

Κορμός με σοκολάτα και κεράσια

Η παράδοση δεν ξεπερνιέται ποτέ. Το μωσαϊκό ή κορμός των παιδικών μας χρόνων σε φρέσκια εκδοχή με φυστικοβούτυρο, σοκολάτα και κεράσια!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 10 ώρες
Συνολικός Χρόνος 10 ώρες 20 λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75%
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. μπισκότα ολικής digestive
  • 100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 200 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στην μέση
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες

  • Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα και όταν λιώσει καλά προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κεράσια και τέλος το μείγμα σοκολάτας-φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά (με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσεως), να ενωθούν τα υλικά.
  • Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι από διαφανή μεμβράνη κατά πλάτος και βάζουμε το μείγμα δίνοντάς του μακρόστενο σχήμα, σαν χοντρή φρατζόλα.
  • Τυλίγουμε με δεύτερη διαφανή μεμβράνη και κλείνουμε τις άκρες σφιχτά σαν καραμέλα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για ένα βράδι.
  • Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.
Κατηγορία: Γλυκό, επιδόρπιο, κορμός, μωσαϊκό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Αγίου Βαλεντίνου, γλυκό, γλυκό ψυγείου, κεράσια, κορμός, μωσαϊκό, Σοκολάτα, φυστικοβούτυρο
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close