Μωσαϊκό με σοκολάτα και κεράσια

19

Μωσαϊκό με σοκολάτα και κεράσια

Η παράδοση δεν ξεπερνιέται ποτέ. Το μωσαϊκό των παιδικών μας χρόνων σε φρέσκια εκδοχή με φυστικοβούτυρο, σοκολάτα και κεράσια!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 10 ώρες
Συνολικός Χρόνος 10 ώρες 20 λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75%
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. μπισκότα ολικής digestive
  • 100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 200 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στην μέση
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες

  • Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα και όταν λιώσει καλά προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κεράσια και τέλος το μείγμα σοκολάτας-φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά (με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσεως), να ενωθούν τα υλικά.
  • Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι από διαφανή μεμβράνη κατά πλάτος και βάζουμε το μείγμα δίνοντάς του μακρόστενο σχήμα, σαν χοντρή φρατζόλα.
  • Τυλίγουμε με δεύτερη διαφανή μεμβράνη και κλείνουμε τις άκρες σφιχτά σαν καραμέλα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για ένα βράδι.
  • Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.
Κατηγορία: Γλυκό, επιδόρπιο, μωσαϊκό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: κεράσια, μωσαϊκό, Σοκολάτα, φυστικοβούτυρο
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close