Κορμός με σοκολάτα και κεράσια
Η παράδοση δεν ξεπερνιέται ποτέ. Το μωσαϊκό ή κορμός των παιδικών μας χρόνων σε φρέσκια εκδοχή με φυστικοβούτυρο, σοκολάτα και κεράσια!
Υλικά
- 300 γρ. φυστικοβούτυρο
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75%
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ. μπισκότα ολικής digestive
- 100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 200 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στην μέση
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
- ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Οδηγίες
- Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα και όταν λιώσει καλά προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κεράσια και τέλος το μείγμα σοκολάτας-φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά (με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσεως), να ενωθούν τα υλικά.
- Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι από διαφανή μεμβράνη κατά πλάτος και βάζουμε το μείγμα δίνοντάς του μακρόστενο σχήμα, σαν χοντρή φρατζόλα.
- Τυλίγουμε με δεύτερη διαφανή μεμβράνη και κλείνουμε τις άκρες σφιχτά σαν καραμέλα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για ένα βράδι.
- Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Διατηρείται στο ψυγείο.