Παγωμένος κορμός μπανάνας με σοκολάτα
Όταν οι μπανάνες ωριμάσουν γρήγορα, λόγω καλοκαιριού, προσφέρονται για ένα παγωμένο κορμό με σοκολάτας. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
Υλικά για τον κορμό μπανάνας:
- 4 ώριμες μπανάνες
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 50 γρ. λευκή σοκολάτα
- μπισκότα σοκολάτας ψιλοκομμένα
Υλικά για την γκανάζ:
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Οδηγίες
- Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα την μία δίπλα στην άλλη, στον καταψύκτη για δύο ώρες.
- Μετά από μία ώρα τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ να γίνουν σαν αλοιφή και τις βάζουμε στον καταψύκτη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
- Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Όταν μοιάζει με την μορφή αφράτου γιαουρτιού προσθέτουμε το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Όταν ενσωματωθούν τα δύο υλικά τότε προσθέτουμε και την παγωμένο κρέμα μπανάνας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα παγωτού τις ψιλοκομμένα σοκολάτες και τα τριμμένα μπισκότα.
- Σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε διαφανή μεμβράνη στον πάτο και στα τοιχώματα έτσι ώστε να προεξέχει αρκετά.
- Ρίχνουμε το παγωτό και στρώνουμε με ένα κουτάλι να ισιώσει, να πάει παντού και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ψιλοκομμένα μπισκότα σοκολάτας.
- Καλύπτουμε με τη διαφανή μεμβράνη πολύ καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ.
- Την επόμενη ημέρα ξεφορμάρουμε το παγωτό μπανάνα σε πιατέλα και ρίχνουμε στην επιφάνεια την γκανάζ σοκολάτας.
Για την γκανάζ:
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τις δύο σοκολάτες ψιλοκομμένες.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν φτάσει στο σημείο του βρασμού αποσύρουμε και τη ρίχνουμε μέσα στις σοκολάτες.
- Αφήνουμε για τρία λεπτά να μαλακώσουν οι σοκολάτες και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Όταν κρυώσει η γκανάζ, τη ρίχνουμε πάνω στο παγωτό.