Παγωτό αμαρένα
Το παγωτό αμαρένα μας έρχεται από την Ιταλία και είναι ένα παγωτό με πλούσια γεύση βανίλιας, σιρόπι αμαρένα και ολόκληρα κεράσια αμαρένα.Τα κεράσια αμαρένα είναι έντονα γευστικά κεράσια από την επαρχία της Emilia Romana και είναι τα πιο δημοφιλή σε όλη την Ευρώπη. Έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα ,γλυκιά και ελαφρώς πικρή γεύση και διατηρούνται μέσα σε πλούσιο σιρόπι από χυμό κερασιών Amarena και έχουν ιδιαίτερο χρώμα και γεύση.
Υλικά
- 500 γρ. φυτική κρέμα σε υγρή μορφή (όχι Μόρφατ)
- 4 τεμ. κρόκους αβγών
- 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 τεμ. βανιλίνη
- 2 κουτ.σουπ. Metaxa
- κεράσια αμαρένα
- φιλέ αμυγδάλου
Οδηγίες
- Χτυπάμε την φυτική κρέμα σε σαντιγί μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αβγών μαζί με την βανιλίνη για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα με το Metaxa και χτυπάμε άλλα πέντε λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος προσθέτουμε τη σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε μεταλλική παγωμένη φόρμα του κέικ και σκορπίζουμε κεράσια αμαρένα σε όλη την επιφάνεια ,ρίχνουνε λίγο σιρόπι να πάει παντού και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο παγωτό βανίλια και ρίχνουμε πάλι σιρόπι αμαρένα και κεράσια αμαρένα και τελειώνουμε με φιλέ αμυγδάλου.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με διπλή στρώση από διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για έξι ώρες.
- Αυτό το παγωτό είναι πολύ αφράτο και πολύ γευστικό.