Παγωτό βανίλια με τυρί κρέμα

3.4K

 

Παγωτό βανίλια με τυρί κρέμα

Απίθανο σπιτικό παγωτό βανίλια με τυρί κρέμα και ζαχαρούχο γάλα, πολύ αφράτο με βελούδινη υφή χωρίς αυγά και κρυσταλλάκια!
Μερίδες 8
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 10 ώρες
Συνολικός Χρόνος 10 ώρες 15 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος στη χάρτινη συσκευασία
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτ.σουπ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια

Για την επικάλυψη:

  • σιρόπι από κεράσια ή βύσσινο

Οδηγίες

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει μέχρι να σχηματιστούν οι γνωστές κορυφές. Όταν είναι έτοιμη την αδειάζουμε σε άλλο μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
  • Στο ίδιο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει, στη συνέχεια προσθέτουμε το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα, το μέλι και την υγρή βανίλια και χτυπάμε ξανά το μείγμα να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα σαντιγί σταδιακά ανακατεύοντας με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω για να μη ξεφουσκώσει ο όγκος της.
  • Μεταφέρουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος σκεπάζουμε με μεταλλικό καπάκι ή διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει και το επαναφέρουμε στην κατάψυξη αφού το καλύψουμε και πάλι με διαφανή μεμβράνη. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία κάθε 2 ώρες για 4 φορές τουλάχιστον για να αφρατέψει το παγωτό και αποκτήσει βελούδινη υφή.
  • Μετά το τελευταίο χτύπημα αφήνουμε το παγωτό να παγώσει για ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε αφήνουμε το παγωτό εκτός κατάψυξης για 5 λεπτά περίπου να μαλακώσει και στη συνέχεια απολαμβάνουμε πασπαλίζοντας με σιρόπι από κεράσια ή βύσσινα.
Κατηγορία: γλυκά, ζαχαρούχο γάλα, παγωτά, τυρί κρέμα
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: εύκολη συνταγή, ζαχαρούχο γάλα, καλοκαιρινη συνταγή, παγωτά, τυρί κρέμα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close