Παγωτό καραμέλας

23

Παγωτό καραμέλας

Δροσιά και γεύση σε μία συνταγή που δεν επιτρέπει δεύτερη σκέψη. Δοκιμάστε τη βελούδινη γεύση της ενώ το άρωμα καραμέλας θα σας γυρίσει στα παιδικά σας χρόνια!
Μερίδες 8
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 5 ώρες
Συνολικός Χρόνος 5 ώρες 15 λεπτά

Υλικά

  • 1 κουτί φυτική κρέμα (μεταλλικό κουτάκι)
  • 1 κουτί έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτ. σουπ. ρούμι ή κονιάκ
  • 1 κουτ. γλ. εσάνς καραμέλας

Για την επικάλυψη:

  • καραμελωμένα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας

Οδηγίες

  • Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ με το σύρμα τη φυτική κρέμα σαντιγί για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το καραμελωμένο γάλα χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ.
  • Αφρατεύουμε το τυρί κρέμα με το σύρμα και το προσθέτουμε μέσα στο παγωτό μαζί με το εσάνς καραμέλας και το ρούμι και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Το βάζουμε σε μεταλλική φόρμα για κέικ και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού, τοποθετώντας το για πέντε ώρες στην κατάψυξη.
  • Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει, πασπαλίζοντάς το με καραμελωμένα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.

Σημειώσεις

Tips:
Το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα θα το βρείτε έτοιμο στα σούπερ μάρκετ ή το ζητάτε ως Dulce de leche.
Η μεταλλική φόρμα που θα τοποθετήσουμε το παγωτό καλό είναι να έχει μπει στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα.
Κατηγορία: ζαχαρούχο γάλα, καραμέλα, παγωτό, τυρί κρέμα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: καλοκαιρινη συνταγή, καραμένα, παγωτό
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close