Παγωτό καραμέλα
Δροσιά και γεύση σε μία συνταγή που δεν επιτρέπει δεύτερη σκέψη. Δοκιμάστε τη βελούδινη γεύση της ενώ το άρωμα καραμέλας θα σας γυρίσει στα παιδικά σας χρόνια!
Υλικά
- 1 κουτί φυτική κρέμα (μεταλλικό κουτάκι)
- 1 κουτί έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κουτ. σουπ. ρούμι ή κονιάκ
- 1 κουτ. γλ. εσάνς καραμέλας
Για την επικάλυψη:
- καραμελωμένα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας
Οδηγίες
- Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ με το σύρμα τη φυτική κρέμα σαντιγί για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το καραμελωμένο γάλα χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ.
- Αφρατεύουμε το τυρί κρέμα με το σύρμα και το προσθέτουμε μέσα στο παγωτό μαζί με το εσάνς καραμέλας και το ρούμι και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Το βάζουμε σε μεταλλική φόρμα για κέικ και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού, τοποθετώντας το για πέντε ώρες στην κατάψυξη.
- Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει, πασπαλίζοντάς το με καραμελωμένα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.
Σημειώσεις
Tips:
Το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα θα το βρείτε έτοιμο στα σούπερ μάρκετ ή το ζητάτε ως Dulce de leche.
Η μεταλλική φόρμα που θα τοποθετήσουμε το παγωτό καλό είναι να έχει μπει στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα.