Παγωτό κεράσι

439

 

Παγωτό κεράσι

Το καλοκαίρι το παγωτό είναι ο πιο γλυκός πειρασμός και ο πρωταγωνιστής της σεζόν γι΄ αυτό και το συναντάμε σε πολλές γεύσεις. Ο συνδυασμός με τα καλοκαιρινά φρούτα είναι μοναδικός όπως αυτός με τα κεράσια που δεν περιέχει αβγά και δεν χρειάζεται ούτε παγωτομηχανή !
Μερίδες 8
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 4 ώρες
Συνολικός Χρόνος 4 ώρες 25 λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. κρέμα καρύδας στο μεταλλικό κουτί χωρίς το ζουμί
  • 300 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κούπες γεμάτες κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 1,5 κουτ.σουπ. λικέρ κεράσι ή κονιάκ

Επικάλυψη:

  • σιρόπι από κεράσια ή βύσσινο
  • φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Οδηγίες

  • Πλένουμε τα κεράσια τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και βγάζουμε τα κουκούτσια. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε σακούλα για τρόφιμα φροντίζοντας να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και όχι κολλητά και τα βάζουμε στον καταψύκτη να παγώσουν πολύ καλά τουλάχιστον τρεις ώρες.
  • Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μπλέντερ να γίνουν σορμπέ και τα βάζουμε στην κατάψυξη ξανά μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την παγωμένη κρέμα καρύδας χωρίς το ζουμάκι της ( αυτό το κρατάμε για κοκτέιλ ) μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε λίγο λίγο το τυρί κρέμα ενώ παράλληλα χτυπάμε με το μίξερ.
  • Ακολούθως προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε το παγωτό.
  • Τέλος ρίχνουμε το σορμπέ κεράσι μαζί με το λικέρ κεράσι και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του παγωτού μέσα σε μεταλλικό δοχείο και καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού και βάζουμε στον καταψύκτη να παγώσει.
  • Κάθε μια ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με μίξερ χειρός για να σπάσουν τα κρυσταλλάκια και να αφρατέψει.
  • Αυτή την διαδικασία την κάνουμε τρεις - τέσσερις φορές και στη συνέχεια αφήνουμε να παγώσει για ένα βράδυ . Δεν ξεχνάμε να το καλύπτούμε πάντα με διαφανή μεμβράνη.
  • Όταν πρόκειται να το καταναλώσουμε αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει το παγωτό και σερβίρουμε με σιρόπι κεράσι και φιστίκι Αιγίνης.

Σημειώσεις

Tipς: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι πολύ καλά παγωμένα και να είναι στο ψυγείο τουλάχιστον μια μέρα πιο πριν.
Κατηγορία: γλυκά, κεράσια, κρέμα καρύδας, παγωτό, τυρί κρέμα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: κεράσια, κρέμα καρύδας, κρέμα τυρί, παγωτό
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close