Παγωτό σοκολάτα

23

Παγωτό σοκολάτα

Υπέροχο παγωτό σοκολάτα χωρίς κρυσταλλάκια με βελούδινη υφή και μοναδική γεύση που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Ένα σπιτικό παγωτό που γίνεται χωρίς αβγά και παγωτομηχανή αλλά με έντονη γεύση σοκολάτας που θα σας συναρπάσει!
Μερίδες 10
Προετοιμασία 35 λεπτά
Μαγείρεμα 12 ώρες
Συνολικός Χρόνος 12 ώρες 35 λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 1 κουτί ζαχρούχο γάλα
  • 1 φλ.τσ. πλήρες γάλα
  • 1 φλ.ελλην.καφέ κονιάκ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ.γλ υγρή βανίλια

Οδηγίες

  • Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την βάζουμε να λιώσει σε Μπεν Μαρί και όταν λιώσει πολύ καλά ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μέτρια τη φωτιά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το πλήρες γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε το μεταλλικό μπολ από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το κονιάκ και την υγρή βανιλίνη.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρύα σοκολάτα με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις.
  • Βάζουμε το μείγμα του παγωτού σε μεταλλικό μπολ και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη δυο φορές να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού.
  • Αφήνουμε για μια νύχτα στο ψυγείο και σερβίρουμε την επόμενη ημέρα.
Κατηγορία: Γλυκό, επιδόρπιο
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Γρήγορο & εύκολο, παγωτά, Σοκολάτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close