Παγωτό σύκο με μέλι

3K

 

Παγωτό σύκο με μέλι

Ένα εύκολο , γρήγορο σπιτικό παγωτό με φρέσκα σύκα και μέλι χωρίς παγωτομηχανή σκέτη απόλαυση !
Μερίδες 6
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 12 ώρες
Συνολικός Χρόνος 12 ώρες 10 λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. σύκα καθαρισμένα από τη φλούδα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 80 γρ. μέλι
  • 2 κουτ.γλ. κονιάκ ή άλλο λικέρ

Οδηγίες

  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο παγωτού καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στο παγωτό και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  • Κάθε μια ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και καλύπτουμε και πάλι το παγωτό με την διαφανή μεμβράνη βάζοντας το στην κατάψυξη.
  • Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε τουλάχιστον τρεις - τέσσερις φορές για να σπάσουμε τα κρυσταλλάκια του παγωτού.
  • Αφήνουμε το παγωτό να παγώσει ένα βράδυ στην κατάψυξη.
  • Την επόμενη μέρα αφήνουμε δέκα λεπτά να μαλακώσει εκτός ψυγείου και σερβίρουμε.
Κατηγορία: Γλυκό, κρέμα γάλακτος, μέλι, παγωτά, σύκο, τυρί κρέμα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γλυκό, Γρήγορο & εύκολο, καλοκαιρινη συνταγή, κρέμα γάλακτος, μέλι, παγωτά, σύκο, τυρί κρέμα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close