Παγωτό σύκο με μέλι
Ένα εύκολο , γρήγορο σπιτικό παγωτό με φρέσκα σύκα και μέλι χωρίς παγωτομηχανή σκέτη απόλαυση !
Υλικά
- 400 γρ. σύκα καθαρισμένα από τη φλούδα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 80 γρ. μέλι
- 2 κουτ.γλ. κονιάκ ή άλλο λικέρ
Οδηγίες
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο παγωτού καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στο παγωτό και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Κάθε μια ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και καλύπτουμε και πάλι το παγωτό με την διαφανή μεμβράνη βάζοντας το στην κατάψυξη.
- Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε τουλάχιστον τρεις - τέσσερις φορές για να σπάσουμε τα κρυσταλλάκια του παγωτού.
- Αφήνουμε το παγωτό να παγώσει ένα βράδυ στην κατάψυξη.
- Την επόμενη μέρα αφήνουμε δέκα λεπτά να μαλακώσει εκτός ψυγείου και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking