Παγωτό φράουλα με σιρόπι φράουλας και πετιμέζι
Καλοκαίρι σημαίνει ψυγείο και το παγωτό έχει ξεχωριστή θέση στη βιτρίνα του!
Υλικά
Υλικά για το παγωτό:
- 1 κουτί φυτική σαντιγί (Ερμόλ)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
- 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
- 500 γρ, ώριμες φράουλες, πολτοποιημένες στο μούλτι
Για το σιρόπι φράουλας με πετιμέζι:
- 400 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά καρέ
- 20 γρ. λευκή κρυσταλική ζάχαρη
- 30 ml νερό
- 3-4 κουτ.σουπ. πετιμέζι
- 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φράουλες και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Συνεχίζουμε το βρασμό για 15 λεπτά και τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
- Αν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό.
- Ρίχνουμε το σιρόπι της φράουλας σε γυάλινο μπολ, αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τη φυτική κρέμα, να αφρατέψει πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά-σιγά ενώ χτυπάμε με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Ακολούθως, ρίχνουμε τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος για παγωτά και καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού. Το βάζουμε στον καταψύκτη.
- Κάθε μία με μιάμιση ώρα βγάζουμε το παγωτό από τον καταψύκτη και το χτυπάμε με μίξερ χειρός. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε 4-5 φορές για να γίνει το παγωτό αφράτο. Αφήνουμε το παγωτό για οκτώ ώρες στην κατάψυξη μετά το τελευταίο χτύπημα.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας και ψιλοκομμένες φράουλες.
Σημειώσεις
Tips
Όλα τα υλικά για το παγωτό πρέπει να είναι καλά παγωμένα στη συντήρηση του ψυγείου τουλάχιστον για οκτώ ώρες.