Πανακότα με καραμελωμένα αποξηραμένα σύκα

2.3K

 

Πανακότα με καραμελωμένα αποξηραμένα σύκα

Το διάσημο Ιταλικό γλυκό πανακότα με την βελούδινη και αέρινη υφή σε αυτή τη συνταγή έρχεται να συναντήσει τα αγαπημένα ελληνικά αποξηραμένα σύκα για να δώσουν μαζί ένα δροσερό αλλά και υπέροχο αποτέλεσμα.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

Υλικά για την πανακότα:

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό πλήρες
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 2 τεμ. βανίλιες
  • 5 τεμ. φύλλα ζελατίνης

Υλικά για τα καραμελωμένα σύκα:

  • 6 τεμ. αποξηραμένα σύκα
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 30 ml νερό
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο 

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε παγωμένο νερό και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθουν στο στάδιο του βρασμού.
  • Προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις στίψουμε με τα χέρια μας πολύ καλά και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να λιώσουν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ακολούθως γεμίζουμε ατομικά φορμάκια και όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
  • Στη συνέχεια κόβουμε τα καραμελωμένα σύκα στα τέσσερα.
  • Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη , το βούτυρο και το νερό.
  • Όταν λιώσουν προσθέτουμε τα αποξηραμένα σύκα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Ανακατεύουμε απαλά κατά διαστήματα και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όταν έχουν καραμελώσει τα φρούτα τα τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Τέλος ξεφορμάρουμε την πανακότα σε πιάτο και από πάνω προσθέτουμε τα καραμελωμένα σύκα και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Τipς: Τα καραμελωμένα φρούτα γίνονται και με άλλα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας.
Επίσης τα καραμελωμένα φρούτα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως επικάλυψη  και σε  άλλα γλυκά όπως cheesecake , γιαούρτι , παγωτό ή τάρτες.
Κατηγορία: αποξηραμένα σύκα, βούτυρο, γάλα, γλυκά, κρέμα γάλακτος, πανακότα
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: αποξηραμένα σύκα, γάλα, γλυκό γιορτής, Γρήγορο & εύκολο, κρέμα γάλακτος, πανακότα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 2
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close