Πανακότα με κεράσια
Μια δροσερή πανακότα είναι πάντα ευπρόσδεκτη τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού κι όταν έχει και γεύση από κεράσια τότε πάμε σε άλλη διάσταση.
Υλικά
- 1 κιλό κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 120 γρ. πλήρες γάλα
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 250 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
Για το στόλισμα:
- σιρόπι από βύσσινο
- κεράσια
Οδηγίες
- Πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζουμε στο μούλτι να πολτοποιηθούν.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε παγωμένο νερό και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης για δέκα λεπτά.
- Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος , το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις βράσει το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα στύψουμε καλά και τον πολτό από τα κεράσια και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε μικρά φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για πέντε ώρες να παγώσει.
- 'Οταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε σιρόπι από βύσσινο και στολίζουμε με κεράσια.
- Διατηρείται στο ψυγείο.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking