Πανακότα με κεράσια

552

 

Πανακότα με κεράσια

Μια δροσερή πανακότα είναι πάντα ευπρόσδεκτη τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού κι όταν έχει και γεύση από κεράσια τότε πάμε σε άλλη διάσταση.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 120 γρ. πλήρες γάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 250 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια

Για το στόλισμα:

  • σιρόπι από βύσσινο
  • κεράσια

Οδηγίες

  • Πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζουμε στο μούλτι να πολτοποιηθούν.
  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε παγωμένο νερό και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης για δέκα λεπτά.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος , το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις βράσει το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα στύψουμε καλά και τον πολτό από τα κεράσια και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε μικρά φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για πέντε ώρες να παγώσει.
  • 'Οταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε σιρόπι από βύσσινο και στολίζουμε με κεράσια.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.
Κατηγορία: Γλυκό, γλυκό ψυγείου, κεράσια, κρέμα γάλακτος
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: Γρήγορο & εύκολο, καλοκαιρινη συνταγή, κεράσια, κρέμα γάλακτος, πανακότα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close